Sjaak Pikkert schoot in de eerste ronde de kop eraf maar het was Benny Begieneman (r) die na zes ronden de vogel eraf schoot en zich Schutterskoning 2018 mag noemen. Foto: PR
Sjaak Pikkert schoot in de eerste ronde de kop eraf maar het was Benny Begieneman (r) die na zes ronden de vogel eraf schoot en zich Schutterskoning 2018 mag noemen. Foto: PR Foto:

Verplaatsing vogelschieten en plaatsing feesttent bleek een gouden greep

WARNSVELD - De Oranjevereniging Warnsveld kan met dank aan het voortreffelijke weer, terugkijken op een bijzonder succesvol verlopen Koningsdag 2018. Vele mensen wisten de weg naar Warnsveld te vinden, waardoor het al vroeg in de ochtend druk was op de Rijksstraatweg stond, vol met deelnemers aan de Kleedjesmarkt. Door de uitbreiding van het terrein was het gelukkig ook dit jaar voor iedereen mogelijk om een plekje te vinden.

"De verplaatsing van het vogelschieten en de plaatsing van een feesttent met livemuziek bleek een gouden greep. Op het nieuwe terrein was voldoende ruimte en kon het feest ook 's avonds worden doorgezet met dank voor de nieuwe elektriciteitskast die net op tijd gereed was. Natuurlijk zijn er altijd zaken waarvan je achteraf zegt dat gaan we volgend jaar anders doen, maar aan de succesformule gaat de organisatie natuurlijk niet sleutelen.", zo laat een woordvoerder namens het bestuur weten.

Heel Warnsveld Bakt
De burgemeester van Zutphen, mevrouw Annemieke Vermeulen heeft Warnsveld in haar hart gesloten heeft ze ons laten weten en blijkt ook een uitstekend jurylid te zijn, die de bakkunsten in 'Heel Warnsveld bakt' passend wist te honoreren. Er werden heel wat taarten ingeleverd, door deelnemers van 7 tot 80 jaar. De jury (burgemeester, bakker Theo van Zuijlen en de Warnsveldse Hennie Smeerdijk) beoordeelde de baksels.

Winnares werd de 13-jarige Diese Turnhouts met een kunstig versierde taart. De publieksprijs ging naar de 7-jarige Cas Wiegman. Er is voor zo'n 200 euro taart en koffie verkocht, ter bestrijding van de honger in Oeganda.

Vogelschieten
Het vogelschieten had dit jaar twee onderdelen. Om 10.00 uur voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar en er werd geschoten met een luchtbuks. Daar deden voor het eerst een tiental kinderen aan mee wat erg in de smaak viel. Het heeft 14 rondes geduurd voordat de romp naar beneden viel. Owen Begieneman schoot 1 vleugel en de staart eraf, Victor van Dijk de andere vleugel en de kop was voor Steven Adema. Sam v.d. Locht schoot de romp eraf en mag zich voortaan jeugdschutterskoning van Warnsveld noemen.

De volwassenen mochten om 14.00 uur schieten, nu met een 9 mm geweer, verzorgd door de Fa. Martens. Het schieten op de houten vogel werd geopend door de spreekstalmeester Cyril Hendriks, die op zijn niet te overtreffen wijze de dames en heren introduceerde. Het eerste schot werd gelost door de burgemeester Annemieke Vermeulen. Gevolgd door de oude schutterskoning, de voorzitter Oranjevereniging Warnsveld en ook een gast. Dit jaar was dat Bianca van 't Ooievaarsnest, die tevens de catering in de feesttent verzorgde. In de eerste ronde kwam de kop naar beneden, door een schot van Sjaak Pikkert, maar het duurde tot de zesde ronde tot de gehele vogel zich gewonnen gaf door enigszins aarzelend naar beneden te vallen. In twee gedeelten, door het 254ste schot van Benny Begieneman waarmee hij de nieuwe schutterskoning 2018 is geworden.

De Oranjevereniging kan niet genoeg benadrukken dat het organiseren van deze festiviteiten in Warnsveld op deze manier absoluut onmogelijk zou zijn zonder de inzet van de vrijwilligers die als marktmeesters, verkeersregelaars, suikerspinmakers, toezichthouders, zorgen voor het afzetten van het terrein en de bebording etcetera. Ook de kosten van het evenement moeten niet worden onderschat. Huur van verkeersborden, portofoons, hesjes voor verkeersregelaars, toiletwagens, wc-papier, het laten rijden van een huifkar van de parkeerplaats naar het evenemententerrein, dweilorkest, afzetlint, water; het kost helaas allemaal geld.

De vereniging zou het daarom fijn vinden als meer mensen lid worden van de vereniging en/ of zich zouden willen inzetten als vrijwilliger of bestuurslid. Vele handen maken het werk licht. Warnsveld kan zich nu gaan richten op de organisatie van het dorpsfeest in augustus.

De publieksprijs ging naar de 7-jarige Cas Wiegman. Foto: PR
Sam v.d. Locht werd Jeugkoning. Foto: PR