Buddy to Buddy een van de winnaars Appeltjes van Oranje 2018

ZUTPHEN - Buddy to Buddy uit Zutphen, YETS Foundation uit Vlaardingen en Excel Arts Academy uit Curaçao mogen zich dit jaar de winnaars van de Appeltjes van Oranje noemen. De jonge oprichters van deze organisaties zijn dinsdag 1 mei door het Oranje Fonds verrast met dit nieuws. De prijzen worden op 6 juni door Koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde.

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. In 2018 was het thema 'Jong en sociaal ondernemend', wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit (in lustrumjaren Koning Willem-Alexander).

Het Oranje Fonds heeft de winnaars dinsdag bekendgemaakt in de uitzending van Hart van Nederland (SBS6). Samen met een cameraploeg van het televisieprogramma is de directeur van het Oranje Fonds, Peter Douwes, bij de Nederlandse winnaars langs. Excel Arts Academy werd via Skype op de hoogte gebracht.


Op contactzutphen.nl is het volledige verslag te vinden