Niveau 4.2 kampioenen. Foto: PR
Niveau 4.2 kampioenen. Foto: PR Foto:

Ook jongste leden van WSV kampioen

WARNSVELD - Een topseizoen voor WSV. Na het kampioenschap van dames 1, zijn er ook verschillende mini-teams van WSV kampioen geworden, namelijk niveau 6.1, 4.2 en de allerjongsten niveau 3.


Op contactzutphen.nl zijn de foto's van de andere twee teams te vinden


Het (on)gelijk van de hoogbegaafde leerling

ZUTPHEN - Woensdag 15 mei vindt de jaarlijkse BPS-lezing plaats van Het Stedelijk, Isendoornstraat 3. Van 16.00 tot 18.00 uur zal Annemieke van der Plaat het hebben over 'school is saai: het (on)gelijk van de hoogbegaafde leerling'.

De school is trots op de begaafde leerlingen en ouders, leraren en begeleiders doen hun uiterste best om deze leerlingen uit te dagen en te bedienen in hun begaafdheid. Zoals met 'Recht op maatwerk' en individuele coaching. Maar er is ook een groep leerlingen die zich moeilijker laat uitdagen, ondanks alle inspanningen die men met elkaar levert.

Annemieke van der Plaat, specialist in hoogbegaafdheid en klassieke talen, eigenaar van MetisMatters én oud-leerling van Het Stedelijk zal deze middag spreken over het onderwerp motivatie bij hoogbegaafden. Aanmelden kan via de website.


www.hetstedelijkzutphen.nl


Thema-avond Autisme Netwerk over weerbaarheid en pesten

WARNSVELD - Het Autisme Netwerk Zutphen houdt op donderdag 17 mei 2018, een thema-avond over: Weerbaarheid en Pesten. Dit vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Het Nut, Breegraven 1 in Warnsveld.

Kinderen met autisme hebben vaak moeite met sociale omgangsvormen, maar willen er wel graag bij horen. Soms doen ze daardoor dingen die ze eigenlijk niet willen, omdat anderen zeggen dat dat erbij hoort. Herkennen van pesten, kan lastiger zijn. Kinderen kunnen ook denken dat ze gepest worden, terwijl dat niet zo is. Omdat kinderen met autisme dit van nature moeilijker aanvoelen is het goed om ze hier mee om te leren gaan. Voor ouders/ leerkrachten is het soms lastig om te herkennen dat een kind met autisme gepest wordt en hoe je ze kunt helpen weerbaarder te worden. Vaak hebben kinderen met autisme meer nodig dat de weerbaarheidslessen die op school worden aangeboden (zoals Kanjertraining).

Deze onderwerpen zullen deze avond aan bod komen met ervaringsdeskundige Wendie Derks, die te gast is. Zij is als ouder van drie kinderen ervaringsdeskundige. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring in zorg, welzijn, GGZ en heeft ze een eigen praktijk. Tevens zal er veel ruimte zijn voor het delen van ervaringen onderling.

Toegang is gratis, aanmelden niet nodig (vrijwillige bijdrage is welkom).


autismenetwerkzutphen@gmail.com


High-tea vrouwenvereniging

WARNSVELD - Christelijke vrouwenvereniging Triangel Warnsveld sluit de laatste avond voor de vakantie af op 3 mei, zij doen dit met een high-tea. De avond begint om 19.45 uur in de Triangel in Warnsveld.

Ook de allerjongsten van niveau 3 werden kampioen. Foto: PR
Niveau 6.1 kampioenen. Foto: PR