Foto: PR
Foto: PR Foto:

Werp een blik in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Van 8 mei tot en met 30 juni kunt u een blik in de Walburgiskerk werpen. De tentoonstelling 'Blik in de Kerk' gaat over de geschiedenis van de Walburgiskerk, zowel bouwkundig, religieus als archeologisch, maar toont ook hedendaagse fotografie, kunstwerken van blik en laat kinderen kennismaken met blik als knutselmateriaal.

Verbreed uw blik op de kerk door de historische verhalen over de kerk te lezen. Beluister daarbij orgelmuziek, lees fragmenten uit historische brieven en bekijk Polygoon filmfragmenten uit een historisch filmblik. Tijdens de recente verbouwing zijn archeologische sporen uit de middeleeuwen blootgelegd. Tijdens 'Blik in de Kerk' kunt u een aantal hoogtepunten van deze vondsten zien.

Bijbelverzen en fotografie
Fotografe Caroline Waltman legde in verschillende landen beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik werpen op het oeroude verhaal van de Bijbel. Waltman koppelt deze foto's aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel. Haar foto's en de bijbehorende Bijbelverzen worden getoond, waarvan een deel op levensgroot formaat.

Blikvangers
Het materiaal 'blik' heeft veel creatievelingen geïnspireerd tot het maken van een modern kunstwerk die worden tentoongesteld. Voor de jongsten is er blikken speelgoed, oudere kinderen kunnen knutselen met blik en technische proefjes doen. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door ArdaghGroup, Bijbels Museum Amsterdam, Burton Car Company, Erfgoed Gelderland, Gemeente Zutphen, Kunstfotograaf Hettema, Schrijver metaalrecycling en afvalinzameling Zutphen, Soundwave, Walhallab.

'Blik in de Kerk' is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Walburgiskerk: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: 5,50 euro p.p.


www.walburgiskerk.nl