Actiefoto van de wedstrijd. Foto: Hans ten Brinke
Actiefoto van de wedstrijd. Foto: Hans ten Brinke Foto:

FC Zutphen verliest van WHC

ZUTPHEN - In een wedstrijd waar FC Zutphen blijft strijden om degradatie te ontlopen, wint WHC achteraf gemakkelijk met 0-4. FC Zutphen begon met veel inzet aan de wedstrijd, die onder ideale weersomstandigheden werd gespeeld. Door diverse schorsingen en blessures maakten vandaag vier spelers van het A1-team deel uit van de wedstrijdselectie. Rick Vlutters en Nathan Greven startten in de basis en Jesse de Vries en Sem Veger startten op de bank. Debutant Nathan Greven werd door zijn goede spel verkozen tot 'Man of the Match'.


Voorbeschouwing tegen DZC '68

ZUTPHEN - Zaterdag 5 mei speelt FC Zutphen om 14.30 uur de laatste thuiswedstrijd voor de competitie tegen DZC 68 uit Doetinchem, de enige streekderby voor beide ploegen in de 1ste klasse D. Met nog 4 punten achterstand op een nacompetitieplek zou winst voor FC Zutphen in dit duel een goede stap zijn op weg naar het ontlopen van directe degradatie. DZC staat nu op een nacompetitieplek, maar zal nog proberen om zich volledig veilig te spelen. Hiervoor moet een achterstand van 4 punten op Nunspeet worden goed gemaakt. Beide ploegen staan daarom voor een moeilijke opgave die echter niet onmogelijk is. Winst in deze streekderby is dan voor beide partijen noodzakelijk. Dit geeft het grote belang van deze derby weer.

Beide clubs hebben het zwaar in deze sterke competitie, waar de meeste tegenstanders kunnen beschikken over sterke selecties die met behulp van de nodige financiële middelen zijn samengesteld. Afgelopen zaterdag verloren FC Zutphen en DZC allebei van hoger geplaatste ploegen. DZC begon als debutant redelijk sterk deze competitie, maar zakte daarna ver terug. Uit de laatste 7 competitiewedstrijden werd slechts 1 schamel puntje gehaald. FC Zutphen begon heel slecht, maar herstelt zich de laatste tijd enigszins. Uit de laatste 7 wedstrijden werden 5 punten gehaald.

In het verleden hebben FC Zutphen en DZC al menig onderling robbertje uitgevochten. De 3 laatste onderlinge competitieduels tussen 2007 en 2012 werden alle gewonnen door FC Zutphen. Ook nu zullen de mannen van Taco Lourens er alles aan doen om die reeks voort te zetten.


Finalewedstrijden voor turnsters SZG

ZUTPHEN - Zaterdag 21 april turnden Maura Mol, Merit Huisman, Niene van Beek en Jasmijn ter Mul hun districtsfinale vierde divisie in Winterswijk. Dit is voor de vierde divisie turnsters de hoogsthaalbare wedstrijd.

Maura en Merit turnden in de categorie Junior supplement E, waar de concurrentie sterk was. Merit werd negentiende en Maura werd dertiende. Jasmijn turnde in de categorie Pupil 2 D1. Zij werd tweeëndertigste. Niene turnde in de categorie Senior supplement D, Niene werd zeventiende.

Op zondag 22 april had Michelle Goedhart zich in het district weten te plaatsen voor de halve finale van het NK in de categorie Senior supplement C, derde divisie in Alkmaar. Michelle turnde veel nieuwe onderdelen en hield zich prima staande tussen alle goede turnsters. Michelle werd zestiende op haar eerste halve finale.


Krav Maga lessen in Zutphen

ZUTPHEN - Jason van der Zeeuw (25), Krav Maga instructeur, gaat op zaterdag 12 mei beginnen met het geven van Krav Maga lessen in Zutphen aan burgers van 18 jaar en ouder. Op zaterdag 12 mei zal er een gratis kennismakings-seminar plaatsvinden in de gymzaal aan de Paulus Potterstraat 12a te Zutphen. Het seminar zal van 11.00 tot 14.00 uur duren en bevat een gratis lunch, training en natuurlijk veel informatie over Krav Maga.

Van der Zeeuw is gecertificeerd bij de IKMF (International Krav Maga Federation). De IKMF heeft Israël als thuisbasis. Van der Zeeuw zal in Zutphen de vierde locatie van 'Xcellent Defense' gaan starten, een school die zich richt op zelfverdediging. Aanmelden voor het gratis kennismakingsseminar kan (voor 10 mei) via mail.


jason@kravmaga-oostnederland.nl