De locatievoorstelling begint bij de IJsselstroom en eindigt bij museum Boer Kip. Foto: PR
De locatievoorstelling begint bij de IJsselstroom en eindigt bij museum Boer Kip. Foto: PR

Kaartverkoop Theaterproject de Hoven gestart

ZUTPHEN - De kaartverkoop van de voorstelling ‘Waar ben je?’ start op 30 april. Deze locatievoorstelling is een productie van Theaterproject de Hoven in samenwerking met Buurtvereniging de Hoven.

Het project is vanaf juni 2017 begonnen en ondertussen zijn er al meer dan 100 Hovenaren bij betrokken (geweest). Basisschool Theo Thijssen, Muziekschool de Garage, Dienstencentrum Mulderskamp, Museum Boer Kip, Dansschool Anuradha en vele anderen zijn ondertussen aangehaakt en droegen hun steentje bij. Eindelijk kunnen zij het publiek laten zien waar zij al die tijd mee bezig zijn geweest.

In het verhaal volgen we Mara die haar dochter Ruth kwijt is op de dag dat ze gaan verhuizen. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze bijzondere buren met verrassende verhalen en beseft ze dat ze veel meer kwijt is dan alleen haar dochter. Volg Mara door straten, huizen en tuinen en ontdek het rijke Heufse heden en verleden.

De voorstelling is qua inhoud geschikt voor alle leeftijden. De route start bij de IJsselstroom (Vliegendijk 16) en eindigt bij een bijzondere historische plek in de Hoven: Boer Kip aan de Oude Touwbaan. De exacte route daartussen blijft nog geheim, maar reken erop dat u een aantal kilometer zult moeten lopen met regelmatige tussenstops. Op de eerste en laatste locatie van de voorstelling is er de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. Na de laatste voorstelling van 17.00 uur op 2 juni sluiten alle medewerkers het project af met een feestelijke afterparty bij de IJsselstroom.

Speeldata: 1 juni om 18.00 uur en 20.00 uur en op 2 juni om 11.00, 14.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Reserveren verplicht, dit kan via de website.


www.verzien.nl/hoventheater


Dauwtrapexcursie Gorsselse Heide

GORSSEL - Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) kunt u samen met natuurgidsen dauwtrappen op de Gorsselse Heide. De excursie begint om 6.00 uur op de hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Eefde en duurt ongeveer twee uur. De organisatie is in handen van het IVN en de Marke Gorsselse Heide. Dit is hét moment om reewild te zien, om de zangvogels te horen en de zon te zien opkomen. Zorg voor warme kleding, neem evt. een verrekijker mee. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via telefoon. De wandeling is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom. Honden kunnen helaas niet mee. Meer informatie over het excursieprogramma is te vinden op de websites.


0575-543824

ivn.nl/afdeling/zutphen

markegorsselseheide.nl

De locatievoorstelling begint bij de IJsselstroom en eindigt bij museum Boer Kip. Foto: PR