Lintjesregen in Zutphen, achter: Jan Klompenhouwer en Nico Visser en voor: Anton Willem Kruiderink, burgemeester Annemieke Vermeulen, Gerda Geurtsen, Tjitske Derksen-Hiemstra, Joke Landeweer-Braakhekke en Rina Beijer-Hoetink. Foto: Henk Derksen
Lintjesregen in Zutphen, achter: Jan Klompenhouwer en Nico Visser en voor: Anton Willem Kruiderink, burgemeester Annemieke Vermeulen, Gerda Geurtsen, Tjitske Derksen-Hiemstra, Joke Landeweer-Braakhekke en Rina Beijer-Hoetink. Foto: Henk Derksen

Met welke smoes krijg ik hem of haar in de burgerzaal?

Vervolg van pagina 3

ZUTPHEN - "Elk jaar wordt daar heel wat creativiteit bij gebruikt," vertelt Vermeulen. "De echtgenoot van één van de genomineerden vertelde aan zijn vrouw dat HIJ degene was die een lintje kreeg," lacht Vermeulen. De zaal buldert en de sfeer zit erin. "Ik geniet daar altijd van," vervolgt Vermeulen, maar dan wordt ze serieus: "Vandaag is een dag vol emotie, vreugde en dankbaarheid." En dan tegen de vier mannen en drie vrouwen die voor haar spreekgestoelte zitten: "De erkenning die u vandaag krijgt zit niet in de jaren en uren dat u zich heeft ingezet, maar in de uitstraling daarvan op de samenleving. Zonder u zou de maatschappij niet functioneren."

Rina Beijer-Hoetink, Jan Klompenhouwer, Joke Landeweerd-Braakhekke, Tsjitske Derksen-Hiemstra, Nico Visser en Anton Willem Kruiderink zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gerda Geurtsen kreeg de onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Rina Beijer-Hoetink -Lid in De Orde van Oranje-Nassau
Rina Beijer-Hoetink ze zich met hart en ziel in voor het belang van de Spittaalstraat en ondernemend Zutphen. Saamhorigheid is voor haar een kernbegrip, ze is een echte verbinder in de Spittaalstraat. Rina Beijer-Hoetink vervulde diverse functies in de Ondernemers Vereniging Spittaalstraat en bezoekt verzorgingshuizen en instellingen met schoenen.

Jan Klompenhouwer -Lid in De Orde van Oranje-Nassau
Zijn bescheidenheid, niet op de voorgrond treden en het 'slechts' doen van uw plicht staan in contrast met dat wat hij allemaal heeft gedaan, nog steeds doet en bovenal in wat hij voor anderen betekent. Jan Klompenhouwer is vrijwilliger bij het Regionaal Archief Zutphen en de Eekschuurmarkt, betrokken bij het Comité Welcome Again Veterans en 4 mei comité, werkgroep herdenking Thate en auteur van boeken bij diverse organisaties. Actief geweest voor Oostgelders Stichting Genealogie en Boerderijonderzoek (OSGB) en als bestuurslid Personeelsvereniging Gemeente Zutphen.

Joke Landeweerd-Braakhekke- Lid in De Orde van Oranje-Nassau
Joke Landeweerd-Braakhekke staat alom bekend om haar niet aflatende inzet. Ze is vrijwilliger bij de in-en verkoop van de Museumwinkel en bestuurslid van Stichting Anna Elsabein Abersonfonds. Actief geweest als kerkvrijwilliger in Gelre ziekenhuis Zutphen, als voorzitter VAC Zutphen/Warnsveld, als gemeenteraadslid en bestuurslid CDA gemeente Warnsveld en als bestuurslid Stichting provinciaal bestuur VAC Gelderland.

Tsjitske Derksen-Hiemstra- Lid in De Orde van Oranje-Nassau
Tsjitske Derksen-Hiemstra is vrijwilliger bij de in- en verkoop van de Museumwinkel. Was actief als penningmeester VAC Zutphen/Warnsveld en penningmeester Stichting provinciaal bestuur VAC Gelderland en als kerkvrijwilliger/penningmeester in het Gelre ziekenhuis Zutphen.

Nico Visser - Lid in De Orde van Oranje-Nassau
Nico Visser zet zich in om het leven net wat beter te maken voor mensen die in financiële moeilijkheden zitten. Hij vervulde diverse functies binnen de Protestante Kerk in Nederland in relatie tot mensen die het wat minder goed hebben. Hij is fulltime gezinsouder. De motor achter de oprichting van het Duynhuis in Dieren waarin een inloophuis, kleding- en weggeefbank en Stichting Boei in is gevestigd. Oprichter van Ismorhe. Nico was voorzitter van de Stichting Mensen in de Bijstand en jarenlang jurylid voor Gymnastiekvereniging Gelre.

Anton Willem Kruiderink - Lid in De Orde van Oranje-Nassau
Anton Willem wordt ook wel 'Opa Fiets' genoemd. Zijn stem is bij velen bekend aangezien hij jaren speaker was bij carbidschieten, Roparun en Be Quick. Was actief bij Stichting Zutphen Sportief, als schipper bij Stichting Toeristisch Varen Zutphen, vervulde diverse functies bij Atletiekvereniging Hanzesport, bestuursfuncties bij Korfbalvereniging ZKC en bestuursfuncties bij Korfbalvereniging KV Fortuna Delft.

Gerda Geurtsen - Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Gerda Geurtsen wil de afstand verkleinen tussen mensen die het heel goed hebben en mensen die om uiteenlopende redenen moeite hebben om hun plek in de samenleving te vinden. Ze wordt ook weleens 'gekke Gerda' genoemd. Gerda Geurtsen is de bedenker en initiatiefnemer van de Arnhemse Uitdaging, richtte de Weekendschool op. Is directeur van de Nederlandse Uitdaging en actief bij Buddy to Buddy.