Scholen strijden om fairplay-cup

ZUTPHEN - Op de velden van Be Quick wordt op woensdag 16 mei de Zutphense schoolsportdag gehouden voor de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs. Met hulp van ouders, leerlingen en docenten van het Isendoorn College gaan de kinderen sporten. De scholen de Fontein, Walter Gillijn, Berkel, Waaier, Arcade, J.F. Kennedy, Theo Thijssen, Zonnewende, Bongerd, Prins Claus en de Parel doen mee op deze dag. De dag start om 9.00 uur en om 13. 00 uur is de prijsuitreiking. De sportiefste school krijgt de fairplay-cup. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aan te moedigen.


Bloemetjesactie en papiercontainer VIOS-Eefde

EEFDE - De jaarlijkse Bloemetjesactie van Volleybalvereniging VIOS-Eefde staat weer voor de deur. Op dinsdag 8 en woensdag 9 mei komen deleden vanaf 18.00 uur langs de deuren met diverse plantjes die uw tuin of plantenbak weer opfleuren.

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van VIOS in samen werking met Circulus Berkel voor het eerst papier in de blauwe containers ingezameld. De vereniging was erg blij met de hoeveelheid containers. Alleen stonden velen verkeerd om dus vraagt VIOS of iedereen de container met het handvat naar de weg wil neerzetten. Ook wil men meedelen dat vanaf heden de grote stalen papiercontainer, die iedere maand bij het milieupark aan de Ensinkweg werd geplaatst, niet meer wordt geplaatst.


Fotopresentatie Spitsbergen bij KBO

ZUTPHEN - Dinsdag 8 mei zal Jan Loonstra een fotopresentatie geven over Spitsbergen. Het eiland is zeer fotogeniek, er zijn prachtig foto's te zien. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00 uur bij Elisabeth, Geweldigershoek 34.

De naam Spitsbergen is gegeven door de Nederlander Willem Barentsz in 1596 op zoek naar een noordelijke route naar Oost-Aziƫ. In 1925 werd de Noorse naam voor de Spitsbergenarchipel, Svalbard, vastgesteld. De archipel wordt tegenwoordig 'Svalbard' genoemd en verwijst 'Spitsbergen' naar het grootste eiland van deze archipel. In het Nederlands en sommige andere talen, zoals Duits en Russisch worden beide echter 'Spitsbergen' genoemd (zoals oorspronkelijk).