Frans popfenomeen in Luxor

ZUTPHEN - Bastien Lallemant is in de Franstalige popscene uitgegroeid tot superster. In thuisland Frankrijk stromen alle grote theaters vol voor zijn prachtige warme stemgeluid en betoverende gitaarspel. Dat hij Luxor uitkoos voor zijn eerste, ook nog eens exclusieve concert in Nederland is echt uniek. Met tachtig stoelen is het Zutphense theater zonder twijfel de kleinste zaal waar hij sinds zijn beginjaren heeft opgetreden. Dit Franse popfenomeen is te zien en te horen bij Luxor in Concert op vrijdag 4 mei om 21.00 uur.


Koffieconcert accordeon-orkest VIOS

EEFDE - Het eerstvolgende koffieconcert in de kerk in Eefde wordt op 6 mei om 11.30 uur gegeven door het accordeon-orkest VIOS uit Harfsen, sinds kort onder leiding van Wil Plas. Toegang is gratis, wel is er een collecte. Het orkest bestaat uit 24 accordeonisten, verdeeld over een A- en een B-orkest. Voor het concert in Eefde is een programma samengesteld met 8 nummers waar onder het thema uit de serie Baantjer, Melodia en mi menor van Piazzola, One moment in time van Albert Hammond en Hallelujah van Leonard Cohen.


Kunst en oorlogsfilms bij Het Tramstation

GORSSEL - Vanaf donderdag 3 mei tot en met 7 juni is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Edith Geleijn te zien. Op zaterdag 5 mei zal Edith tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden .In de presentatieruimte zullen deze dag films vertoond worden die in verband staan met de bezetting en de bevrijding van onze regio.

Edith Geleijn begon in 2002 met schilderen en is autodidact. De werken van Edith, opgezet in Acryl, worden gekenmerkt door een intense gelaagdheid en landschap. Opvallend is de serie over Zweeds Lapland in blauw tinten, diffuus en krachtig tegelijk. Het zijn composities van rotsen, sneeuw en lucht.

Openingstijden: zaterdag 5 mei van11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.