Bach in de Beukerstraat

ZUTPHEN - Een koninklijke combinatie op 27 april met een frietje met, Bach's kleurrijke muziek en nog ijs toe. "Een intiem evenement in de Beukerstraat om iedereen dichterbij het meesterschap van Bach te brengen door middel van een Trio Sonate", aldus musicus Mariëtte Hehakaya en andere ondernemers. Eventjes zitten en luisteren naar klassieke muziek in huiselijke sfeer, dit kan tussen 16.30 en 17.30 uur, met een slotconcert om 18.30 uur aan de Beukerstraat 34. De 2e partita BWV 826 in een gekleurd jasje, met een heerlijke speciaal gemaakt frietje van Vlaams Frietshuis Loket 13, een drankje en een ijs toe. Informatie en kaarten via Het Loket of via mail.


mariette@hehakaya.com


Nieuw op te richten big band en symfonisch jeugdorkest

ZUTPHEN - Binnenkort starten in Zutphen twee nieuwe orkesten voor jongeren en volwassenen. De eerste concerten staan ook al gepland op 7 juli in de Hanzehof. Hiervoor worden muzikanten gezocht uit de wijde regio van Zutphen en Lochem. In een startproject wordt naar de optredens toe gewerkt. Deelname hiervoor is kosteloos. Na deze start gaan de orkesten na de zomer verder als vaste orkesten met repetitieruimte in Zutphen.

Het Symfonisch Jeugdorkest start vanaf 25 mei en hiervoor is men op zoek naar jongeren tussen 12 en 21 jaar die een strijkinstrument, fluit, hobo, klarinet, saxofoon, fagot of koperinstrument spelen of diverse soorten slagwerk willen leren in een symfonieorkest. Repertoire: klassieke en filmmuziek.

De Big Band zal 29 mei van start gaan en zal bestaan uit enthousiaste saxofonisten, trombonisten en trompettisten vanaf 12 jaar en ouder. Ook is er een combo nodig bestaande uit een pianist, bassist, gitarist en een drummer.

De muziekbijdragen worden ingevuld tijdens de jaarlijkse Projectweken. Repetitielocaties zijn de Muzehof en Vrije School Zutphen en het thema dit jaar is 'De Kleine Prins'. Aanmelden kan tot 27 mei via mail. Voor meer informatie, zie de website.


orkest@muzehof.nl

muzehof.nl

www.muzecollectief.nl/projectweken-2018


Ontdek alles over de Romeinse tijd

ZUTPHEN - Zondag 29 april staat Erve Eme in het teken van Romeinen. De Romeinse re-enactment groep Fectio laat zien hoe het leven van de laat-Romeinse soldaat er toen uitzag. Wel eens een lorica hamata (maliënkolder) aangehad? En wist je dat een plumbata/werppijl verder komt dan elke speer? Wil je weten hoe zwaar een Romeinse helm echt is? Kun jij een schild dragen? Kom dan naar zondag 29 april van 11.00 en 17.00 uur naar archeologisch openluchtmuseum Erve Eme, Harenbergweg 1 in Zutphen.


Repareren in het Repair Café

ZUTPHEN - Onder het motto 'Weggooien? Mooi niet!' wordt er zaterdag 28 april tussen 13.00 en 16.00 uur weer een Repair Café georganiseerd in de Stadswerkplaats. De reparateurs kijken met de bezoeker samen of ingebrachte voorwerp nog te repareren is. IKoffie en thee staan klaar en na afloop kan men een gift in de pot te doen. Het adres van de Stadswerkplaats is De Waarden 309, in een bocht van de Laan van Eme, een voormalige voetbalkantine op het terrein Helbergen.


stadswerkplaats-zutphen.nl

repaircafe.nl


ANWB AutoMaatje in Zutphen

ZUTPHEN - De Stadsonderneming Zutphen treft voorbereidingen voor de start van het project AutoMaatje, dat over een aantal maanden zal starten. Het doel: vervoer beschikbaar maken voor oudere en minder mobiele inwoners van Zutphen en Warnsveld.

Er is een grote groep ouderen voor wie vervoer een probleem is. Dan word je wereld steeds kleiner. AutoMaatje is een simpele, klantvriendelijke en doeltreffende oplossing voor dit toenemende probleem. Inwoners vervoeren met hun eigen auto en in hun vrije tijd, stadsgenoten die anders moeilijk de deur uit komen. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer kunnen ouderen weer gaan en staan waar ze willen.

AutoMaatje is ontwikkeld door de ANWB. Een lokale coördinator ontvangt de telefonische aanvragen en koppelt deze via een computerprogramma aan een beschikbare chauffeur. Het hele concept draait nu al in 30 steden. Zo hebben al duizenden ouderen vervoer op maat gekregen én vele sociale contacten erbij.

Iedere inwoner van Zutphen/Warnsveld met een auto, een beetje vrije tijd én een sociaal hart kan meedoen met AutoMaatje. Als chauffeur en/of coördinator aanmelden kan via mail. Telefonische informatie via 06 414 435 60 (Lex Hemelaar) of raadpleeg de websites.


automaatje@stadsondernemingzutphen.nl

anwbautomaatje.nl

stadsondernemingzutphen.nl