Opening Museum Boer Kip

ZUTPHEN - Zaterdag 28 april om 13.00 uur zal Museum Boer Kip de deuren weer openen voor het publiek. Drie kunstenaars zullen tijdens de opening met hun werken exposeren: Gerrit Pasman (landschapsschilder), Adri Keijser (glas in lood) en Monique Bosch (beeldend kunstenaar).

Het museum is op zaterdagen en zondagen geopend van mei tot en met september. Daarbuiten uitsluitend op afspraak geopend voor groepen. Om de naïeve kunst van het Boer Kip meer onder de aandacht te brengen, neem het museum dit jaar deel aan de campagne Musea in de Achterhoek. Ook wordt het museum opgenomen in diverse arrangementen van VVV Zutphen. Bel of mail D.J. Verstand voor informatie of raadpleeg de website.


06 - 5156 2619

dj.verstand@chello.nl

www.museumboerkip.nl


Vertelconcert over vrouwelijke componisten

ZUTPHEN - Op zondag 29 april om 16.00 uur vindt een vertelconcert plaats in het Geelvinck Muziek Museum. Romanschrijver Noud Bles geeft een beeld van de roman 'De verborgen hand' en leest fragmenten voor. Sebastiaan Oosthout, concertpianist, speelt de muziek die in het boek voorkomt. Aan bod komen de bekende componistes als Clara Schumann-Wieck en Hildegard von Bingen, maar ook de vrijwel nooit genoemde Cécile Chaminade, Maria Theresia von Paradis en anderen. Informatie en kaarten: zie website.


www.geelvinck.nl


Knock on Wood in Luxor

ZUTPHEN - Dinsdag 1 mei om 22.00 uur komt Knock on Wood naar Luxor, Houtmarkt 64. Knock on Wood is een nieuwe samenwerking tussen vocalist-percussionist Sanne Huijbregts en slagwerker-percussionist Joost Lijbaart. Het geluid van de vibrafoon, marimba en klokkenspel vormt de basis. Huijbregts liedcompositie en ontvankelijkheid voor pop vloeien samen met de geïmproviseerde klanken en ritmes van Lijbaart. De toegang is gratis.