Frans Boerkamp en David Klein. Foto:PR
Frans Boerkamp en David Klein. Foto:PR Foto:

David Klein en Running Center Zutphen bekrachtigen samenwerking

ZUTPHEN/VORDEN - Al enige jaren prijkt de naam van Running Center uit Zutphen op de wedstrijdkleding van David Klein uit Vorden. Recentelijk heeft hij van eigenaar Frans Boerkamp, ondersteunt door Mizuno, een compleet nieuw kledingset ontvangen.

Hiermee is de samenwerking tussen de atleet en hardloopwinkel op een mooie manier bekrachtigd. Van een sponsorcontract is geen sprake, de samenwerking gaat op basis van goed vertrouwen.


Diabetes Challenge FysieQ Zutphen

ZUTPHEN - Vanaf 2 mei gaan vanaf FysieQ fysiotherapie aan het Zwanevlot 323 te Zutphen de wandelingen voor de Diabetes Challenge van start. Het doel van de Challenge is het verbeteren van de leefstijl van chronisch zieke of juist gezonde mensen op een laagdrempelige manier.

Wekelijks wordt er een stuk gewandeld onder begeleiding van één of meerdere fysiotherapeuten van FysieQ fysiotherapie, in een tempo dat voor iedereen vol te houden is. Er wordt wekelijks getraind, tot eind september 2018. De Challenge wordt op zaterdag 29 september landelijk afgesloten in Amsterdam. Iedereen die zin heeft om wekelijks te wandelen kan aansluiten. Er zal een verschillend niveau zijn van de deelnemers, maar het is prettig dat je (eventueel in een rustig tempo) in staat bent om zeker een half uur te wandelen; al dan niet met de steun van een rollator of stok.Heb je vragen over de Challenge of wil je meer informatie, neem dan contact op met FysieQ Fysiotherapie. Aanmelden kan via nationalediabeteschallenge.nl/fysieqdiabeteschallengezutphen.


0575 544680

info@fysieq.nl

www.fysieq.nl


Zuur verlies Be Quick

ZUTPHEN - Dat het niet makkelijk zou worden tegen hoogvlieger Vaassen besefte iedereen bij Be Quick wel, maar dat het kort voor tijd toch nog een beslissende tegengoal incasseerde was wel heel zuur.

Vaassen startte furieus. Be Quick wachtte tot de eerste storm zou gaan liggen. Het verdedigde solide en was met counters gevaarlijk. In de 17de en 18de minuut was Dani Kersten dicht bij een treffer, maar Vaassen-verdedigers redden hun doelman Wesley Stegeman tot tweemaal toe op de lijn. In die fase lieten de gasten zien dat er nogal wat technische en snelle spelers in het team zaten. Vanwege de warmte liet arbiter Plant deze middag een aantal drinkpauzes inlassen.

Na een half uur gleed doelman Lars Metselaar uit bij een poging een lange bal te onderscheppen, waarna een Vaassen-aanvaller een lobje kon uitvoeren, maar deze ging rakelings naast. Kort hierna verving Sezer Koycu de geblesseerde spits Saif Baig. Be Quick werd gelijkwaardig aan de opponent, maar beide partijen slaagden er niet in om te scoren. Hoewel Metselaar een doorgebroken speler nog wel moest beletten om de 0-1 aan te tekenen. Jordy Tempelman bleef in de kleedkamer achter; Kelvin Kruger verving hem. Be Quick ging nu aanvallender spelen en de tegenstander juist slordiger. In de 68ste minuut ontsnapte Vaassen aan een achterstand, toen Kersten een prachtig schot op de lat zag belanden. Maar een kwartier voor tijd ging het alsnog mis voor de thuisclub. Na een corner werd de bal langs Metselaar gekopt. Maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel. Scheidsrechter Plant negeerde dit echter. En ook na cconclaaf met de grensrechter, weigerde de leidsman weigerde op zijn beslissing terug te komen: 0-1.

Nick Scharrenberg kwam hierna voor Mark Becks. En de eerste had een heldenrol kunnen vervullen, want hij stond nog maar net binnen de lijnen toen hij in ideale positie de bal over het doel joeg. Ook hierna had Be Quick uitzicht op de gelijkmaker, want Vaassen bleef enkel de bal naar voren lellen. Het zat het team echter niet mee en zo kwam er een eind aan het duel, dat een bittere nasmaak naliet.

Scheidsrechter: A. Plant (Zevenaar). Be Quick: Metselaar, Veldscholten, Becks (79. Scharrenberg), Hurenkamp, Tempelman (46. Krüger), Barrée, Albaytak, Saif (28. Koycu), Kersten, Elsman, Parauti.


Judo Zutphen neemt medailles mee terug uit Friesland

ZUTPHEN - Op de elfde editie van het Friese Masters in Friesland deed een klein groepje van de Judo Zutphen selectie mee. De judoka's leverden goede resultaten. Demi Putman won met veel overtuiging het goud, Jip Christenhusz kreeg een verdiende zilveren plak en Luc de Greef, Naomi Hogeman en Mink Willemsen namen het brons mee naar Zutphen.

Foto: PR