Foto: Mei Lan Tan
Foto: Mei Lan Tan Foto:

Oogsttuin Zutphen weer van start

ZUTPHEN - Midden in Zutphen, aan de Weg naar Vierakker ligt de Oogsttuin. De leden van deze Oogsttuin hebben afgelopen dinsdag vol enthousiasme het nieuwe seizoen ingeluid met het planten van aardbeien en sla, het zetten van uitjes en poten van aardappels. Ook de kinderen van 3 en 4 jaar hielpen mee door de uitjes aan te geven en aardappels in de grond te leggen.

Bij de Oogsttuin bewerkt niet iedereen een eigen stukje land, maar werken allen mee voor de gehele akker. Op de akker groeien ook kruiden en diverse soorten fruit. Verbouwen doet men op biologische wijze, zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er zijn momenteel dertig leden en er is plek voor meer. Informatie is telefonisch verkrijgbaar bij initiatiefnemer Jan van Arragon, op Facebook 'bioakker' of op de website.


06 26937991

www.bioakker.nl


Oud papier inzameling nieuwe stijl in Eefde

EEFDE - Op zaterdag 7 april hebben vrijwilligers van Volleybalvereniging VIOS-Eefde voor de laatste keer oud papier opgehaald in Eefde op de oude vertrouwde manier met auto/trekker en aanhangwagens. In de communicatie vanuit de gemeente en Circulus Berkel is er blijkbaar niet of onduidelijk vermeld in welk deel van het dorp er deze dag ingezameld zou worden.

Volgens planning is in het zuidelijk deel van Eefde (ten zuiden van de Eefsche Beek) papier ingezameld. Echter dachten veel inwoners dat deze laatste keer in het gehele dorp papier zou worden opgehaald. Hierdoor stond er veel papier aan de weg in straten waar VIOS niet is geweest. VIOS vindt dit vervelend.

Papier dat is blijven staan in blauwe container doen

Vanaf heden wordt iedere vierde zaterdag van de maand met vrachtwagens en vrijwilligers papiercontainers geleegd. Op deze zaterdag zal dan ook in het hele dorp worden ingezameld en is er geen onderscheid meer tussen noord en zuid.

De vereniging wil inwoners daarom vragen het papier dat is blijven staan in de blauwe container te doen, zodat het eind van deze maand opgehaald kan worden. De vereniging dankt inwoners voor het begrip, de medewerking en steun.