Actiefoto van de wedstrijd FC Zutphen zat.1 - Nunspeet 1. Foto: Hans ten Brinke
Actiefoto van de wedstrijd FC Zutphen zat.1 - Nunspeet 1. Foto: Hans ten Brinke Foto:

Zware teleurstelling bij FC Zutphen na late tegentreffer van Nunspeet: 1-1

ZUTPHEN - FC Zutphen is er wederom niet in geslaagd om de 3 punten in Zutphen te houden. Na de 1-0 in de 61ste minuut en diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, ging het in de 88ste minuut alsnog mis. Een hard diagonaal schot van invaller Nick Daalmeijer plofte in de kruising. In blessuretijd was er een prachtig schot van Thomas Nijkamp vanaf de 16 meter in de kruising. Maar doelman Henrico Abma wist met een fantastische redding een nederlaag te voorkomen. Net daarvoor had Nunspeet een unieke kans op de 1-2 laten liggen. Beide ploegen waren teleurgesteld dat in deze fase van de competitie de drie punten niet gepakt werden. FC Zutphen staat nu 4 punten op Vroomshoopse boys achter, dat de 1-0 voorsprong tegen Go Ahead wel over de streep trok.

Opstelling FC Zutphen
Marijn Sangers, Jelle Macare, Sebastian van Laar, Jocko Koster, Moussa Nahinama, Aldo Joaquim, Muhammed Kaya (64. Mehmet Arslan), Daniel Opoku ( 46. Joost van Vliet), Rik Vlutters, Niek Bakkerweerd (82. Hidde Ruessink), Thomas Nijkamp.

Voorbeschouwing tegen periodekampioen WHC Wezep

ZUTPHEN - Er zijn in de competitie nog vier wedstrijden te spelen. Komende zaterdag speelt men thuis tegen WHC en de zaterdag daarop thuis tegen DZC "68. WHC is periodekampioen maar is nagenoeg uitgeschakeld voor de titel want deze kan WHC met 4 punten achterstand en nog 1 wedstrijd te gaan niet meer achterhalen. FC Zutphen verder achterop geraakt, maar zeker nog kansen. Vroomshoop moet zaterdag op bezoek bij kampioenkandidaat Flevo boys, en mochten hier geen punten behaald worden, dan verkleint de achterstand met Zutphen. Dan moet er echter tegen deze zware tegenstander wel punten worden behaald. FC Zutphen kan ondanks blessures en schorsingen een goed elftal op de been brengen. Er zullen zaterdag enkele schorsingen en blessures zijn, maar positief is het dat Radjindher Banwari er weer bij zal zijn om de achterhoede verder te versterken. Met een goede speler als Hidde Ruessink achter de hand zijn er nog volop mogelijkheden. FC Zutphen verwacht daarom zaterdag weer met een fitte en complete achterhoede aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Daarbij is het wellicht nog mogelijk Jelle Macare, door te schuiven naar het middenveld. Ondanks de forse 5-1 nederlaag in Wezep, liggen er in deze fase van de competitie nog volop kansen om degradatie te ontlopen.

Tweede elftal
Het 2e elftal speelt thuis tegen DZSV uit Dinxperlo om 11.45 uur. Deze tegenstander staat op de 4e positie, en de jongens van het 2e spelen met 8 punten achterstand om hun laatste kans om het koploper DZC nog moeilijk te maken .Voorafgaand aan de wedstrijd van het 1e elftal vindt er dus eveneens een aantrekkelijk duel plaats.