Lentemarkt op de Zonnewende

ZUTPHEN - Vrije School de Zonnewende organiseert op zaterdag 21 april de jaarlijkse Lentemarkt van 10.30 tot 14.00 uur. Naast vele kraampjes zijn er leuke activiteiten te doen voor de kinderen zoals macrameeën, maken van lentepotjes, zelf pannenkoeken bakken en allerlei buitenactiviteiten zoals een ritje in de bolderburenwagen, fietsen op speciale fietsen en popcorn maken. Er is een Rad van Fortuin en een Lentecafé. In de kleuterklas is o.a. een poppendokter en mogen er vlinders gemaakt worden. En natuurlijk is het grabbelvrouwtje er weer. Kinderen kunnen een knipkaart kopen waarmee ze de activiteiten kunnen doen. Locatie: Valckstraat 30 te Zutphen.


0575 - 516 380


Klokkenluiders

ZUTPHEN - Dolf Ponger, luidmeester van het gilde van klokkenluiders kreeg een verzoek van collega klokkenluiders uit Spanje. Het verzoek was om in het kader van het Europese jaar van het Cultureel Erfgoed zaterdag 21 april om 20.00 uur in heel Europa de klokken (die met de hand worden geluid) te luiden. De klokkenluiders van de St Walburgiskerk geven hun steun daar volledig aan, dus luiden zij de klokken op zaterdag 21 april om 12.00 uur.


Op Schotse toer met Gerrit Jan Zwier

ZUTPHEN - Reisauteur en antropoloog Gerrit Jan Zwier komt naar Zutphen voor een lezing over zijn laatste boek Op de Schotse toer. Als reisauteur is hij gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Op donderdagavond 26 april 20.00 tot 22.00 uur is hij te gast bij de Bibliotheek in de Broederenkerk, Broederenkerkplein 2. Entree 7,50 euro. In de pauze signeert Zwier zijn boeken.


0575 - 512926


Thema-avond trauma en herstel

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert dinsdag 24 april van 19.00 uur tot 21.00 uur een thema-avond over 'Trauma en herstel'. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Wilma de Vries, psychologe, medewerker en ervaringsdeskundige van Ixta Noa geeft deze avond een presentatie over dit onderwerp. Daarnaast deelt ervaringsdeskundige Marjon haar persoonlijke verhaal. Het tweede gedeelte van de avond vindt er een interactief interview plaats door ervaringsdeskundigen van Ixta Noa. Er zijn wel vaak overeenkomsten of veel voorkomende uitingsvormen terug te zien bij mensen, die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Deze overeenkomsten, uitingsvormen en de verschillende therapieën zullen onder meer aanbod komen tijdens deze thema-avond over Trauma en herstel.


Dauwdarten bij De Spaan

ZUTPHEN - Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei ) houdt Café De Spaan weer haar jaarlijkse darttoernooi. Voor het vijfde jaar op rij wordt het dauwdarten georganiseerd. Om 8.00 uur hebben de dames Lynn en Eline een lekker ontbijtbuffet klaar staan en om 9.00 uur start het toernooi. Er wordt in tweetallen gestreden voor de eer en een mooie hoofdprijs, maar bovenal telt de gezelligheid. Ook toeschouwers en overige geïnteresseerden zijn de gehele dag welkom. Inschrijven voor het toernooi kan aan de bar bij Café De Spaan aan de Nieuwstad in Zutphen.


Gymnastiek voor ouderen

ZUTPHEN - Dinsdag 24 april zal mevrouw Gerda van Schooten de aanwezigen bij de KBO Zutphen alles leren over gymnastiek op de maten van bekende muziek. Iedereen is van harte welkom en ook deelname aan de gymnastiek wordt zeer op prijs gesteld. Het tempo is aangepast aan de leeftijden. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: Elisabeth, Geweldigershoek 34, Zutphen.


Kom naar Cleantech Tomorrow

APELDOORN - Tijdens dit jaarlijkse event worden nieuwe duurzame initiatieven en ontwikkelingen getoond. Naast een van de eerste elektrische vliegtuigen (de Pipistrel Alpha) zijn er ook verschillende elektrische voertuigen, een waterstof auto en elektrische fietsen te bewonderen en uit te proberen. Op het Cleantech evenement kun je ook kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op fietsgebied. Zo neemt Fietsen van Stenis een supersnelle speedbike mee.


cleantechregio.nl/evenementenkalender/congres-cleantech-tomorrow