Schaapscheerdersfeest Feltsigt

HENGELO - Op zaterdag 28 en zondag 29 april wordt een semi overdekte Schaapscheerdersfeest gehouden bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt, Bekveldseweg 5. Het evenement staat bol van de activiteiten rondom leven op het platteland van mens en dier in het algemeen en het schaap in het bijzonder. Het Thema is 'ecologisch bouwen en verbouwen'. Hiermee worden o.a. biologische landbouw producten uitgelicht en worden duurzame bouw technieken getoond en gedemonstreerd.

Vanaf 10.00 uur zijn alle stands, workshops en demonstraties geopend. Er is een divers scala aan streekproducten. De teelt en bodemtechnieken die getoond worden laten zien hoe deze bijzondere gewassen of producten op een verantwoorde manier tot stand komen. Het totaal plaatj, van bemesting tot eindproduct wordt uitgelegd. Ook zal de educatieve moestuin van stichting BGB uitleg en demonstraties geven over de manier van lesgeven aan basisschool kinderen uit de gemeente Bronckhorst.
De schapen (tien verschillende rassen) worden geschoren deze dagen in een overdekte scheerarena met tribunes, voorzien van commentaar van de spreekstalmeester. Naast het scheren (zowel met de schaar als met de machine) worden er ook diverse pedicuur handelingen gedaan aan de klauwen van de moederschapen en kunnen de lammetjes naar hartenlust worden geaaid. De wol wordt ter plekke aangeboden aan het publiek, ook zijn er stands waar wol producten worden gemaakt en verkocht. Op het gebied van voedsel is er een kaasmakerij aanwezig en zullen er diverse vleesproducten worden aangeboden. Stichting Para Paard zal deze dagen uitleg geven over hun activiteiten op het gebied van gehandicapten en paardrijden. Hieromheen zullen meerdere goede doelen present zijn. Verder zijn er paard-, pony- en ezelritten.

Het evenement is van 10.00 uur tot 18.00 uur en de entree is 3 euro. De ruime parkeergelegenheden zijn gratis toegankelijk.


www.feltsigt.nl


Sunshine Sunday bij Obelink

WINTERSWIJK - Op 22 april van 10.00 tot 17.00 uur is het bij ObelinkSunshine Sunday! Een zondag om alvast op de zonnige dagen voor te bereiden. Voor de echte grillmeester of wie dat wil worden, zijn er barbecuedemonstraties in de tuinmeubelafdeling. Wie wil proeven, kan terecht bij de BBQ-demonstratie van Campingaz. Het populaire sportkledingmerk Protest komt met een trampoline naar Obelink. Op deze trampoline kunnen jonge en jong gebleven Obelink-klanten op een surfbord allerlei kunsten uitproberen. Verder verloot Obelink 24 strandlakens van Brunotti, en er zijn drie Ipanema strandtassen inclusief Ipanema strandlaken te winnen. Bij aankoop van Ipanema slippers krijgt men gratis een Ipanema sleutelhanger (op = op). Er geldt tien procent extra korting op alle Madison parasols in de winkel. Een ballonnenclown maakt de mooiste creaties voor de kleine Obelinkbezoeker in het restaurant. De nieuwe collecties zijn er. Nieuwe (voor)tenten of tuinmeubelen, nieuwe badkleding voor volwassenen en kinderen, wandelschoenen, vouwstoelen of een babydrage.