WSV dames klaren volleybalklus

WARNSVELD - In de voorlaatste wedstrijd tegen Rivo uit Rijssen moesten de WSV dames een goede uitgangspositie creëren voor de uitwedstrijd tegen de Krekkers. De ploeg begon direct met druk te zetten. Scherpe en strakke services waren voor de bezoekers een probleem, de passing had er geen vat op. Daardoor had de aanvalsmachine vrij spel om de rally met goede aanvallen af te ronden. Het betaalde zich uit met de set zege 25-18.

In de tweede set werd het wedstrijdbeeld niet veel anders, opnieuw was er veel servicedruk en de enkele keer, dat Rivo aanvallend trachtte door te komen, was de blokkering en de verdediging op orde. Vanaf zowel positie 4 als de aanval vanuit mid waren een ware kwelling voor Rivo. Het resultaat was opnieuw een ruime setwinst 25-17. In de derde set kantelde het halverwege en was het ploegen en knokken om Rivo bij te benen. De concentratie liep langzaam bij de WSV dames weg en coach Eric Maan had beide time-outs dringend nodig om de ploeg scherp te houden. Het zou uiteindelijk in een zenuwslopend eindslot aflopen en met een klein verschil 28-26 was de winst een feit.
De vierde set moest nog wel even gespeeld en gewonnen worden om een maximaal resultaat te behalen. Onder de toejuichen van een overvolle sporthal werd de ploeg opgezweept en zag je mooie en krachtig gespeelde combinaties. Op het eind van de set werd op bijzondere wijze afscheid genomen van Ilse Wunderink die na 18 seizoenen dames 1 nu haar laatste thuiswedstrijd speelde. Met de 25-21 set zege was het succes compleet en gaat het team vol goed vertrouwen en in de juiste flow de 21e april naar Mariaparochie.

Tweede plaats voor RAAD/HO!?!

ZUTPHEN - Een prima prestatie werd door de speelsters en spelers van het basketbalteam van RAAD/HO!?! neergezet in het sterk bezette recreantentoernooi van SV Twello. Het Zutphense team kwam goed uit de startblokken door in de eerste wedstrijd het zeer ervaren Basketiers uit Zevenaar met 5 punten verschil te verslaan.

Direct aansluitend werd ook het sterke Deafjumpers het slachtoffer van RAAD/HO!?!. De Deafjumpers, een landelijk team met dove en slechthorende speelsters en spelers, deed er alles aan om in het spoor van de Zutphense ploeg te blijven, maar kon niet verhinderen dat RAAD/HO!?! toch met duidelijke cijfers won. In de daaropvolgende wedstrijd tegen het organiserende Twello werd in een hoog tempo gespeeld, werd door beide teams veelvuldig gescoord en was de winst uiteindelijk met 4 punten verschil wel terecht voor de thuisploeg. Een bliksemstart tegen Olstars uit Olst zorgde er daarna voor dat RAAD/HO!?! na enkele minuten de teugels al konden laten vieren en zich kon voorbereiden op de finalewedstrijd tegen Eibergse Picker Reds. In een spannende wedstrijd, waarbij beide teams om en om een kleine voorsprong namen, stond RAAD/HO!?! een minuut voor tijd met 4 punten achter. In het slotoffensief tegen Picker Reds, dat over net wat meer lengte in de ploeg beschikte, kwamen de Zutphense speelsters en speler tot op één punt terug en forceerde het team in de slotseconden nog twee vrije worpen. Het lukte RAAD/HO!?! net niet deze te verzilveren, waardoor de ploegbeslag legde op de verdienstelijke tweede plaats.

Belangrijke thuiswedstrijd voor FC Zutphen tegen Nunspeet

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt op zaterdag 21 april om 14.30 uur de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Nunspeet. De competitie verkeert zowel bovenin als onderin in een cruciale fase met nog vijf wedstrijden te spelen. FC Zutphen speelt er nog drie thuis, en daarvan is 21 april de eerste. Het bezoekende Nunspeet staat elfde, en is bezig met een zwakke fase van de competitie. Na een goed begin is men naar de elfde positie gezakt, wee punten boven de nacompetitie plaats. En daar horen de mannen uit Nunspeet, gezien de historie zeker niet thuis. Want twee jaar geleden streed men nog volop mee om het kampioenschap.

De wedstrijd tussen beide ploegen, enkele maanden geleden, eindigde in een 5-4 overwinning voor Nunspeet. Nunspeet toonde aan over veerkracht te beschikken door een 0-2 achterstand goed te maken. Afgelopen zaterdag boekten beide teams een zwakke prestatie. Nunspeet verloor thuis met 1-4 van KHC en FC Zutphen deed het nog slechter door met 4-0 te verliezen van Go Ahead Kampen. Het maakt voor zaterdag allemaal niets meer uit, beide ploegen beginnen met 0-0.
Het zal voor FC Zutphen wederom zaak zijn om de nul achterin te houden. Daar was echter afgelopen zaterdag niet veel van zichtbaar, getuige de snelle achterstand. De vereniging hoopt dat het team weer wat completer kan aantreden. De achterstand op Vroomshoopse boys, dat thuis tegen Go Ahead Kampen speelt, bedraagt slechts twee punten. Er is dus nog alle gelegenheid om directe degradatie te ontlopen. Daarbij is het voordeel dat de gasten uit Nunspeet ook niet zullen overlopen van zelfvertrouwen. Met steun van het thuis publiek, met name onder aanvoering van het sterke team JO-19, moet er volop strijd geleverd worden. Dit team speelt voorafgaand aan deze wedstrijd om 11.45 uur, en doet nog steeds mee om het kampioenschap in de Hoofdklasse. Een knappe prestatie en een voorbeeld voor de andere clubteams.

Er valt daarom weer veel te genieten op sportpark 't Meijerink. Niet alleen zaterdag maar ook in de komende weken, nu de competities een beslissende fase in gaan.

Tweede elftal
Het 2e elftal zal het helaas niet gaan redden om het kampioenschap. Zij verloren zaterdag in Almelo met 4-1 bij ON. Zij treden eveneens om 11.45 uur aan tegen DOS "37. Wellicht voor hen nog een laatste kans om de achterstand ongedaan te maken.