De klapper van de avond: Ouverture 1812, compleet met kanonsschoten. Foto: pr
De klapper van de avond: Ouverture 1812, compleet met kanonsschoten. Foto: pr Foto:

Knallend concert Excelsior met als hoogtepunt Ouverture 1812

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag, 14 april was het na vele maanden voorbereiding eindelijk zover: het jubileumconcert van Excelsior Warnsveld ter ere van haar 95-jarig bestaan. De Buitensociëteit waar Excelsior voor deze speciale gelegenheid voor de eerste keer speelde, was gevuld met enthousiast publiek, dat zichtbaar van het muzikale verjaardagsfeest genoot.

Het jeugdorkest van Excelsior zorgde, onder leiding van Hans Beldman voor een vrolijk muzikaal welkom en speelde tijdens de entree van het publiek in de prachtige Buitensociëteit. Daarna nam het grote orkest het stokje over en trakteerde, onder leiding van dirigent Geert Jan Dijkerman, het publiek op een afwisselend programma. Het muzikale hoogtepunt was het spektakelstuk Ouverture 1812 van Tsjaikovski, compleet met extra blazers op de balkons, vlaggen én kanonsschoten.

Na de pauze was het tijd voor een heel ander genre. Samen met het Zutphens popkoor Backcorner en onder begeleiding van een combo, voerde Excelsior een aantal bekende popsongs op. Backcorner bracht onder leiding van dirigente Annemarie Hilferink ook twee solonummers ten gehore. Een feest der herkenning voor het publiek. Het jarige orkest kijkt met veel plezier én trots terug op dit fantastische concert.

Zowel voorzitter Lisette van Raai-Beldman als bestuurslid Marit Cornelissen ontvingen een speldje om hun respectievelijk 25-jarig en 12,5-jarig lidmaatschap van Excelsior te eren.

De voorbereidingen voor het volgende jubileumconcert zijn alweer in volle gang, want op vrijdag 6 juli geeft Excelsior vanaf 19.00 uur een buitenconcert in de Zutphense binnenstad. Als de terrassen vol zitten, geeft het muziekgezelschap een gratis toegankelijk optreden, met filmmuziek in de hoofdrol. Ook een Kerstconcert staat eind dit jaar nog op de agenda.


www.excelsiorwarnsveld.nl


Eerste fotografietentoonstelling van Museum MORE

GORSSEL - Museum MORE presenteert haar eerste fotografietentoonstelling welke te zien is van 27 mei tot en met 9 september 2018.

Een 'oer-Hollandse' tentoonstelling met 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp. En naar de mens die daar woont in zijn eigen 'interieurlandschap'. Met een caleidoscopische blik - van ver buiten naar het portret binnen - zien we hoe ons land verbeeld is. Met werk van internationaal bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars. Van Gunhild Ang tot en met Edwin Zwakman.