Molen Nooit Gedacht kan weer op volle kracht malen

WARNSVELD - Wethouder Coby Pennings gaat op zaterdag 21 april rond 14.30 uur de Warnsveldse molen Nooit Gedacht 'opzeilen'. Deze symbolische actie vormt het officiƫle sluitstuk van de succesvolle geldwervingsactie 'Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!', die is gehouden onder de inwoners van Warnsveld, Zutphen en omgeving. De molen kan met de nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen, dankzij de 20.000 euro die de geldwervingsactie opleverde. Ruim voldoende om de molenmaker opdracht te geven voor het plaatsen van de fokken. Molen Nooit Gedacht is elke zaterdag van 10.30 tot 17.30 uur geopend.


PCOB over herdenking en bevrijding

WARNSVELD - De bijeenkomst van de PCOB Zutphen-Warnsveld op donderdag 26 april om 14.30 uur in De Eekschuur (Bonendaal 2) in Warnsveld, staat geheel in het teken van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Henk Mulder vertelt aan de hand van PowerPoint projectie over de oorlogsmonumenten in Warnsveld. In Warnsveld zijn gedenktekens opgericht of aangebracht die de herinnering aan de oorlogsjaren en de bevrijding levend houden. Elk gedenkteken heeft zijn verhaal. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.


Frisse start Dierenweide 't Spiker

WARNSVELD - Op woensdagmiddag 25 april tussen 14.00 en 16.00 uur is Dierenweide 't Spiker weer open voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Begin maart, tijdens NLdoet, zijn vele vrijwilligers bezig geweest om alles onder handen te nemen. Zo zijn alle gebouwen voorzien van een nieuwe verf laag, is de omheining gecontroleerd, het straatwerk verricht, de dakgoten schoongemaakt, de fontein geplaatst en nog veel meer. Er was zoveel te doen dat er nog twee zaterdagen ingepland waren om het af te maken. Het bestuur wil de vrijwilligers dan ook hartelijk danken, want zonder hen was dit niet gelukt. Inmiddels zijn er alweer acht jongen geboren en ook het pluimvee mag weer de weide in omdat de ophokplicht is afgelopen.