Goud voor Zutphense judoka Esra Koycu (11)

ZUTPHEN - Op de district Kampioenschappen -12 jaar in Markelo is het Esra Koycu (11) van Judo Zutphen gelukt om het goud te winnen in de -44 klasse. Esra won vol overtuiging al haar partijen en kreeg daarna het goud omgehangen. Ze mag zich nu een jaar lang kampioen van Oost-Nederland noemen.

Be Quick boekt belangrijke zege

ZUTPHEN - Na de midweekse deceptie, toen ver in blessuretijd ZVV alsnog de 2-1 binnen schoot, moest Be Quick afgelopen zondag opnieuw naar Apeldoorn om de strijd aan te gaan met Alexandria. Weliswaar hekkesluiter, maar daar winnen bleek altijd een lastige klus. Het pakte dit keer goed uit.

Be Quick startte heel fel en schiep zich in die prille beginfase een paar kleine kansen. Opmerkelijk was het dat na die furieuze opening, waar de tegenstander het zichtbaar moeilijk mee had, het team in ging zakken en er voor Alexandria op het middenveld veel ruimte ontstond. In de zeventiende minuut kwam Be Quick toch bijna op voorsprong. Een voorzet werd door een Apeldoornse verdediger over doelman Meerts gekopt en deze moest zich strekken om de bal uit de hoek te tikken. In die fase was Alexandria sterker, wat mede veroorzaakt werd door de hoeveelheid foute passes aan Zutphense zijde. In de 28ste minuut leek de thuisclub de leiding te gaan nemen, toen een speler vrij voor doelman Lars Metselaar op dook, maar deze blokte het schot met de neus van zijn schoen.

Kort daarna claimde Be Quick een penalty na een overtreding in de zestien, scheidsrechter Daemen wuifde het protest onterecht weg. Maar Alexandria was hierna (40ste minuut) andermaal dicht bij een doelpunt, maar het lobje ging ternauwernood over de lat. Een minuut later werd een strakke voorzet in het vijfmetergebied van Metselaar door een handvol aanvallers gemist. Maar op slag van rust leek Be Quick wel op voorsprong te komen: een prachtige actie van Saif Baig werd afgerond met een fraaie lob, maar een verdediger van Alexandria werkte de bal nog net voor de lijn weg. In de blessuretijd vloog een vrije trap van Sinan Albayrak nog rakelings over de lat.Aan de andere kant ging een schot net naast. Zo brak de rust aan met 0-0.

In de tweede helft acteerde Be Quick een stuk beter en de beloning kwam al in de 49ste minuut. De laatste man van de thuisclub miste een diepe bal en daar profiteerde Baig van met een prachtig schot, 0-1. Vervolgens kwam Kelvin Krüger voor Brian Noppen. De mogelijkheid op een tweede treffer kwam via een snoeiharde vrije trap van Luuk Elsman, die de keeper met zijn voet onschadelijk kon maken. In de 76ste minuut was er weer zo'n snelle uitval. Via Dani Kersten kwam de bal bij Scharrenberg, die Mark Becks in de gelegenheid stelde slim de 0-2 aan te tekenen.

Toen Alexandria twee minuten later de lat raakte, was het duidelijk dat zij het nog niet hadden opgegeven en Be Quick een moeilijke slotfase tegemoet zou gaan. Jordy Tempelman schoot na een corner van korte afstand de bal over de lat. Uiteindelijk klonk het eindsignaal en kon Be Quick verdiend de winst mee naar huis nemen.