Bookstore Day met Michel Krielaars

ZUTPHEN - Op zaterdag 14 april viert Nederland weer Bookstore Day. Bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch vertelt Michel Krielaars, chef Boeken van NRC Handelsblad en Rusland-kenner, over zijn boek 'Alles voor het moederland' en brengen Henriƫtte Schenk (zang) en Ellen Boers (accordeon) Russische liederen ten gehore. Van 16.00 tot 17.00 uur, iedereen is van harte welkom. Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken. Deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day te koop, zie hiervoor de website.


bookstoreday.nl


Clinics eigenaren monumenten

ZUTPHEN - Voor eigenaren van monumenten in Zutphen houdt de gemeente Zutphen samen met de Monumentenwacht Gelderland sinds eind vorig jaar een reeks clinics. Tijdens deze avonden krijgen de eigenaren kennis en tips aangereikt om een betere opdrachtgever te worden voor onderhoud aan hun monument. De avonden zijn gratis toegankelijk.

Eigenaren leren hoe gebreken ontstaan en hoe die voorkomen kunnen worden. Daardoor kunnen ze beter in gesprek met vakmensen. Op de volgende avonden zijn nog plaatsen beschikbaar: 12 april: metalen op daken, 26 april: gewapend beton, 17 mei: bitumineuze dakbedekking, 31 mei: uitvoeringsfouten voor bedrijven, 14 juni: inleiding geschiedenis Monumentenzorg en Monumentenwacht in Nederland en 28 juni: duurzaamheid en monumenten. Deze clinics worden gegeven in de Erfgoedwerkplaats aan de Tengnagelshoek 9 in Zutphen en beginnen om 19.30 uur. Meer informatie en aanmelden voor de cursussen kan op de website.


erfgoedwerkplaats.nl