De kampioen: team WSV B1. Foto: PR
De kampioen: team WSV B1. Foto: PR Foto:

Meisjes WSV B1 Kampioen

WARNSVELD - De wedstrijd tegen Forza bleek voor WSV B1 de sleutelwedstrijd te worden in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse. De eerste set werd gemakkelijk gehaald met 9-25. Na een ruime winst in de tweede set met 5-25 en in de derde set met 10-25 werd de winst compleet in de vierde set met 13-25 en kon met 0-4 de vlag in top. Dash uit Vorden had op 1 punt achterstand het nakijken in de ranglijst. De WSV ploeg speelde een fantastische reeks met 43 punten uit 9 wedstrijden en 35 sets voor en slechts 2 tegen.

Hanze Stars Heren 1 verslaat koploper

ZUTPHEN - Meerdere teams van Hanze Stars moesten het afgelopen weekend opnemen tegen de koploper van hun divisie. Niet verrassend dus dat er een aantal nederlagen moesten worden genoteerd. Maar er waren ook een paar mooie zeges.

Heren-1 van Hanze Stars ontving koploper Trajanum. De heren van Hanze Stars begonnen sterk aan het eerste kwart en namen al snel een kleine voorsprong die gedurende het eerste kwart geleidelijk werd uitgebouwd. Dit beeld bleef ook in het tweede kwart wat resulteerde in een 35-15 voorsprong bij rust. Na de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De scores gingen gelijk op waardoor het verschil uit de eerste helft op het scorebord bleef. Eindstand 66-47.

Een mooie overwinning werd er ook geboekt door de in de landelijke tweede divisie uitkomende U14-1. Uit in Roosendaal tegen Blauw-Wit ging het echter niet van zelf, vanwege een paar sterke spelers. Hierdoor liep het team in het eerste kwart een kleine achterstand op. In het tweede kwart liep de achterstand even op tot 13 punten, maar vanaf dat moment begon de wedstrijd langzaam te kantelen. Blauw Wit kwam steeds moeilijker door de verdediging, terwijl Hanze Stars wel bleef scoren. Bij rust was het verschil nog zeven punten en na het derde kwart nog maar vier. Halverwege het laatste kwart maakten de Hanze Stars gelijk om de laatste 5 minuten vol door te gaan en de overwinning op te eisen: 68-78.
De andere teams van Hanze Stars hadden een zwaar programma. De U16 en U18 speelden tegen de koploper uit hun divisie, toevallig allebei Landstede Basketbal ZAC. Voor beide teams bleek dat vanaf het begin een ongelijke strijd, die dan ook ruim werd verloren. Ook de Heren-2 had een pittige tegenstander in de Tower Jumpers uit Barneveld wat resulteerde in een duidelijk 44-100 uitslag. Tot slot ging ook de U14-2 weliswaar ten onder tegen SV Twello, maar waar ze eerder dit seizoen zeer ruim verloren, was het verschil deze keer een stuk kleiner.

Be Quick smacht naar driepunters

ZUTPHEN - Be Quick zit nog steeds in de gevarenzone en smacht naar driepunters. Afgelopen zondag was middenmoter Twello op bezoek en dat bood kansen, maar het werd een gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een leuke open wedstrijd, waarbij beide ploegen de aanval zochten. Al na zeven minuten deelde Be Quick een rake tik uit. Saif Baig werd diep gestuurd en nadat hij de bal slim om keeper Jay Koster had gespeeld, kon hij voor de 1-0 zorgen. Na die openingstreffer kende Be Quick een sterke periode en was Twello de baas. Dat was mede te danken aan de slordige opbouw van Twello. Grote delen van het duel speelden zich af op het middenveld. In de 29ste minuut gaf Baig een prima voorzet op de vrijstaande Brian Noppen, maar diens te zwakke schot belandde in de handen van Koster. Een minuut later ging het lelijk mis aan de andere kant. Noud Veldscholten kopte zeer ongelukkig een voorzet over zijn eigen keeper, 1-1. In de fase hierna kon aan beide zijden een doelpunt vallen en was de wedstrijd in evenwicht. In de 37ste minuut moesten Sezer Koycu en doelman Lars Metselaar alle zeilen bij zetten om een achterstand te voorkomen. Tot aan de rust hadden zowel Be Quick als Twello nog kansjes om te scoren, maar dit bleef uit.
Meteen na de hervatting kregen de gasten een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Metselaar was weer uitstekend op dreef. In de 53ste minuut verving Mark Becks Yordi Tempelman. Kort daarop mocht Be Quick van geluk spreken dat scheidsrechter Kock een overtreding in de zestien niet bestrafte met een penalty.
Na een uur brak Dani Kersten goed door op rechts, maar zijn voorzet bereikte de geheel vrijstaande Becks niet. In de 64ste minuut kwam Koen Barrée in het veld voor Kelvin Krüger. Kort voor tijd verving Luuk Elsman Dani Kersten. Elsman mocht daarna nog een vrije trap nemen, maar dat leverde niets op. Twee minuten voor tijd was het andermaal Metselaar die met een onwaarschijnlijke reflex een punt voor Be Quick veilig stelde.

Scheidsrechter: De heer B.G. Kock (Angerlo). Be Quick: Metselaar, Koycu,Veldscholten, Hurenkamp, Tempelman (53. Becks), Noppen, Albayrak, Baig, Kersten (85. Elsman), Krüger (64. Barrée, Parauti.