Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl Foto:

Warm lenteweer zorgt voor drukte bij de Warkense Molen

WARNSVELD - Het was een drukte van belang bij de Lente Fair in Warken afgelopen zondag 8 april. De kinderen konden met een ToeDoe-kaart aan allerlei activiteiten meedoen of daar drinken en eten voor kopen. Vele kinderen en volwassenen waren weer gekleed in Anton Piek stijl. Er was een accordeonorkest aanwezig en een koperkwintet genaamd 'Boundless Brass', die met opvallende schoenen acte de présence gaf. De terrasjes zaten vol, diverse kramen deden goede zaken en de sfeer was volop aanwezig. De opbrengst wordt elk jaar gebruikt voor onderhoud aan de molen en bakkerijmuseum. Dit jaar zal de staartbalk van de molen worden vervangen.


Schoolkinderen met groene vingers
welkom bij Warnsveldse schooltuinen

WARNSVELD - Op zaterdag 21 april om 8.00 uur begint het 101ste seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, kunnen aan de slag in hun eigen ruim 30 vierkante meter grootte schooltuintje.

Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in hun tuintjes. Het is ook mogelijk op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur te tuinieren. Het tuinseizoen loopt tot eind oktober en wordt afgesloten met een afsluitende bijeenkomst.

Er worden onder andere de volgende groenten en bloemen gekweekt: snij- en slabonen, suikermais, radijs, verschillende soorten kool, spruiten, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, bietjes, courgettes, slabonen, andijvie, paprika en chrysanten. De kosten bedragen 17,50 euro per tuin voor een heel seizoen. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje nemen.

De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld.

Aanmelden kan per email. Mocht u nog foto's van uw kind of misschien wel van u zelf bezig op de schooltuinen willen delen, dan ziet de organisatie die graag via het mailadres tegemoet. Graag onder vermelding van het jaar waarop de foto is gemaakt.


johnny.van.der.valk@gmail.com


Excelsior viert 95-jarig bestaan met jubileumconcert

WARNSVELD - Muziekvereniging Excelsior Warnsveld bestaat 95 jaar. Dit betekent dat de muziekvereniging in Warnsveld en Zutphen al 95 jaar zorgt voor verbinding, ontspanning en niet te vergeten de muziek! Dit wil het orkest graag met iedereen delen op zaterdagavond 14 april tijdens een feestelijk concert in de Buitensociëteit in Zutphen.

Onder leiding van dirigent Geert Jan Dijkerman trakteert het orkest op een afwisselend programma, waarin zowel klassieke stukken als moderne composities de revue passeren. Na de pauze kan men genieten van bekende popnummers die Excelsior samen met het Zutphens popkoor Backcorner uitvoert. Met stukken als 'Angels', 'Wat zou je doen' en 'Hallelujah' wordt het een feest der herkenning.

Het concert begint om 20.00 uur en het leerlingenorkest zal het voorprogramma verzorgen.

Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief garderobe en pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassa van de Hanzehof.


www.hanzehof.nl

Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl