De spelers van Zjuust spelen het verhaal van Rémi. Foto: PR
De spelers van Zjuust spelen het verhaal van Rémi. Foto: PR Foto:

Zjuust speelt 'Alleen op de Wereld'

ZUTPHEN - De jonge spelers van Zjuust nemen u mee naar een andere wereld, vol met begeleidende muziek. Zij spelen het verhaal van Rémi uit Alleen op de Wereld, een arme vondeling van twaalf jaar, die maar moet zien hoe hij zich in leven houdt. Dit vindt zaterdag 14 en 21 april om 19.00 uur en zondag 15 april vanaf 15.00 uur plaats in de Proeflokalen, Vispoortplein 16 en op maandag 23 april om 13.15 uur in de Hanzehof.

Jarenlang was dit een tragisch en romantisch verhaal uit een andere tijd, maar opeens is het in de laatste jaren pijnlijk actueel geworden. Het vluchtelingenvraagstuk is levensgroot aanwezig. Reden temeer om met te komen kijken naar de lotgevallen van Rémi. Hoe hij als vondeling opgroeit bij Moeder Barbarin en haar man, hoe hij verkocht wordt aan de reizende artiest Vitalis, en Remi vriendschap sluit met diens honden en met het aapje Joli-Coeur. Een verhaal dat toch naar een gelukkig einde voert als Remi op wonderbaarlijke wijze zijn moeder terugvindt.

De jonge spelers van Zjuust nemen u mee naar een andere wereld, vol met begeleidende muziek. Toegang 9 euro, t/m 14 jaar en CJP 7 euro. Geschikt vanaf 6 jaar.


Kinderbingo in Waterkracht

ZUTPHEN - Activiteitenteam Waterkracht houdt zaterdag 14 april een kinderbingo. Deze bingo is voor kinderen t/m 13 jaar en de deelname is gratis. Je bent welkom om 13.30 uur in Wijkcentrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat te Zutphen. Ouders,opa of oma zijn natuurlijk uiteraard welkom om je te helpen.