Badmintonvereniging BC Eefde biedt proeflessen aan

EEFDE - Badmintonvereniging BC Eefde in Eefde biedt vanaf maandag 16 april 10 proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De kosten zijn 25 euro. De eerste les is op maandag 16 april voor senioren (vanaf 18 jaar) om 20.00 uur en op dezelfde datum om 18.30 voor jeugd (van7 tot 18 jaar) in sporthal de Stuw, Bargeweg 5. Aanmelden kan via de mail. Heeft u te lang getwijfeld en bang dat u niet meer aan kan melden, kom gerust op 16 april langs om uw eerste shuttle te slaan.


2075@badminton.nl


Reuma Zutphen 35 jaar jong en volop in beweging

ZUTPHEN - Tijdens de jaarvergadering is de voorbereiding gestart van het jubileumjaar van de Reumapatiëntenvereniging (RPV) Zutphen en omstreken. Op deze bijeenkomst op zaterdag 24 maart werden nieuwe bestuursleden gekozen en werd afscheid genomen van enkele zittende actievelingen. Doel van RPV Zutphen is het aanbieden van bewegen en bijbehorende projecten, zoals de voorlichting. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Reumafonds.

Het jaar 2018 is inmiddels weer gestart met ruim twintig beweeggroepen. Want bij reumatische aandoeningen is bewegen van groot belang. RPV Zutphen is blij met de mogelijkheden hiertoe in Zutphen en omgeving, vooral daar waar het de zwemaccommodaties betreft. In Zutphen bij behandelcentrum Sutfene en het zwembad IJsselslag, in Vorden bij fysio Jansen van den Berg. Behalve in het warme water zijn er de beweeggroepen in de zaal, zoals de Tai Chi, eveneens bij Sutfene. De yogagroepen bij de Yoga Lifestyle studio aan de Waterstraat in Zutphen en de loopgroep Nordic Walking in het Veldese Bos bij Warnsveld. Al deze bewegingen vinden plaats onder begeleiding van de fysiotherapie. Inspanning en ontspanning. Ieder naar eigen kunnen. 's Avonds is er bij Sutfene vrij zwemmen, ook verzorgd door RPV Zutphen. De leden van de vereniging komen behalve uit Zutphen en Warnsveld ook uit onder meer de gemeenten Bronckhorst, Brummen en Lochem.

Voorlichting
Maandelijks zijn er op de donderdagen inloopbijeenkomsten voor belangstellenden, in Warnsveld en in Eerbeek. En zijn er jaarlijks enkele openbare bijeenkomsten over de behandeling van reuma, over medicijnen, over de toegankelijkheid en vervoer.

Meer informatie is te lezen op de website of telefonisch te verkrijgen via telefoon.


0313 652 593

www.reumazutphen.nl


Lezing N.V.V.H. Vrouwennetwerk

ZUTPHEN - Dinsdag 10 april tussen 14.00 en 16.00 uur is mevrouw van Zanten te gast bij NVVH Vrouwennetwerk Zutphen. Zij zal een lezing geven over '7 godinnen in elke vrouw', waarin de verschillende facetten van de vrouw belicht worden. Belangstellenden zijn van harte welkom(€ 2,- koffie / thee). Locatie: Waterkracht ( Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen).