Hanze Projectkoor. Foto: PR
Hanze Projectkoor. Foto: PR Foto:

Hanze Projectkoor zoekt sopranen en tenoren

ZUTPHEN - Komend najaar vindt een vijfde zangproject plaats voor gevorderde zangers uit Zutphen, Deventer en omstreken: 'Fire songs'. Een spannend programma waarin Monteverdi's hartstochtelijke madrigaalteksten van Lamento d'Arianna terugkeren in de Fire Songs van Lauridsen; en de contemplatieve antifonen van Pärt reliëf geven aan het Miserere van Allegri, dat Mozart uit de Sixtijnse kapel smokkelde.

Het projectkoor van circa veertig zangers en orkest staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder andere Dékoor uit Deventer en Capella Zutphen, historisch klarinettist en artistiek leider van Kasteelconcerten. De concerten vinden plaats op zaterdag 20 oktober om 20.00 uur in de kerk in Brummen en op zondag 21 oktober om 15.00 uur in de Bergkerk in Deventer. Er staan zeven repetities in Deventer en Zutphen gepland op vrijdag- of zaterdagmiddag vanaf 8 september.

Bij dit bijzondere project is nog plaats voor enkele sopranen en tenoren. Meer informatie kunt u vinden op de website. Aanmelden kan door te mailen, vermeld hierin de stemsoort en koorervaring. Ook kan men telefonisch contact opnemen met Annemiek Hettinga (06-28705636).


www.hanzeprojecten.nl

contact@hanzeprojecten.nl