Stapel (op) servies 40 x 70 mixed media werk van Astrid Bakkum. Foto: PR
Stapel (op) servies 40 x 70 mixed media werk van Astrid Bakkum. Foto: PR Foto:

Schilderijen en keramiek in Kriegershof

ZUTPHEN - In galerie Kriegershof in de Laarstraat 43 in Zutphen exposeren Astrid Bakkum en Jacqueline Tijssen van 22 maart tot en met 23 juni 2018.

Astrid Bakkum combineert figuratieve en abstracte technieken met verschillende materialen. Kenmerkend is de gelaagdheid in haar werk. Haar schilderijen stralen een warme en prettige sfeer uit. Jacqueline Tijssen maakt keramiek met als thema 'Huis en boten'. Het huis vertelt wie en wat je bent, de plaats waar de menselijke emoties zich concentreren. Een boot is synoniem voor vrijheid maar toch een thuis.


galeriekriegershof.nl


Composities in Aziatische sfeer

ZUTPHEN - Op zondag 8 april om 16.00 uur geeft Duo Merpati een bijzonder concert in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen. Voor dit concert is gekozen voor een Collard & Collard vleugel en tafelpiano uit de 19de eeuw.

Duo Merpati bestaat uit componiste Sinta Wullur (zang & piano), en Monique Copper (piano). Al vele jaren treden zij op met programma's van westerse en oosterse composities in Aziatische sfeer, met nadruk op de Indonesische muziek. Het duo presenteert muzikale cocktails met elementen van Indiase muziek, Indonesische Gamelan en van westerse klassieke muziek. De Collard & Collard vleugel uit circa 1840 en de Collard & Collard tafelpiano uit circa 1845 zijn van dezelfde bouwer uit Londen. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, zie de website.


www.geelvinck.nl


Stadswandeling Joods Zutphen

ZUTPHEN - Op vrijdag 13, zondag 15, vrijdag 20 en zondag 22 april kunt u weer deelnemen aan de 'Stadswandeling Joods Zutphen', een stadswandeling langs sporen van Joods leven in Zutphen. Onder leiding van een gids wordt er een route gelopen door Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen.

Tijdens de 'Stadswandeling Joods Zutphen' komt u aantal sporen tegen van Joods leven, variërend van het vroegere verenigingsgebouw Hof van Flodorf tot het vooroorlogse winkelstraatje Barlheze. Aan de hand van gebouwen, woonhuizen en winkelpanden wordt de geschiedenis van de Joodse inwoners van Zutphen verteld van de achttiende eeuw tot heden. De verhalen worden, indien mogelijk, toegelicht met oud fotomateriaal.

Vertrek- en eindpunt: Synagoge, Dieserstraat 11 in Zutphen. Na afloop staat in de Synagoge koffie/thee voor u klaar. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de restauratie van de Joodse Begraafplaats, Zutphen. Opgave wandeling: 06-17 272 159 of: wandeling@mendelson.nl


www.joodszutphen.nl


Tips en ideeën wat je kan ondernemen met iemand met dementie

ZUTPHEN - Op woensdagavond 11 april van 19.30 tot 21.00 uur is Hennie Pikkert te gast in het Odensehuis. Zij is activiteitenbegeleider én thuisbegeleidster voor mensen met dementie. Met haar jarenlange ervaring kan zij vele tips en ideeën aanreiken om nog zinvol iets te doen met iemand met dementie.

Want gedurende het dementieproces verandert er vaak veel, voor degene met dementie en voor hun naasten. Hoe kan je actief blijven, wat kan je als naaste doen? Er zijn vele mogelijkheden, deze avond doet u ideeën op, en kan er onderling ook uitgewisseld worden. Ook kunt u een aantal spellen en boeken inzien. Samen nog genieten, dát is waar het om gaat.

Het Odensehuis is gevestigd in de voormalige Mariaschool aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen. De toegang is vrij.