Enorme schilderijen schitteren aan de Wijnhuistoren

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - Via beleidsmedewerker cultuur Leo van Eden kwam Gieler op Zutphen en al gauw bij muzikante Merel Hubatka terecht die samen met Tjitske Ypma het festival met veel plezier en frisheid vormgeeft.

"Op 28 april is de feestelijke opening waarbij twee enorme schilderijen van kunstenaar Jan Marinus Verburg worden onthuld dat aan de Wijnhuistoren zal schitteren als icoon van het festival. Een dag later barst Bach Buiten los op de markt. Een festival met eetkraampjes van plaatselijke cateraars, koks van Buddy to Buddy, paƫlla en hapjes uit West-Papua. Iedereen kan komen meezingen met Zing Nederlands met me XL en er is een Papua-dans en muziekvoorstelling. Gedurende het festival zijn er bijzondere concerten bij te wonen in Luxor, in de Sint Janskerk, bij IJsselsalon, het Bolwerck en het Koelhuis. In de Muzehof wordt theater gemaakt, maar er is voor kinderen nog veel meer te doen."

Gemeente Zutphen en heel wat duurzame ondernemers hebben geholpen het festival mogelijk te maken. Omdat de klus behoorlijk omvangrijk is, is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die in de aanloop naar het festival of tijdens Bach Bridges willen helpen.

Zie voor het volledige programma onderstaande site.


www.bachbridges.nl


Kennismaken met de volkstuinen

ZUTPHEN - Op zaterdag 7 april kan men op de volkstuincomplexen Hoge West en Lange- en Korte Voren tussen 10.00 en 15.00 uur langskomen en daar beantwoorden leden van de Volkstuinvereniging De Eendracht alle mogelijke vragen over tuinen en (biologisch) tuinieren. Volkstuinvereniging de Eendracht is heel divers, er zijn leden met een traditionele tuin met strakke groentebedden, maar ook leden die met biologisch tuinieren of juist met een bloementuin experimenteren.

Op het complex Lange- en Korte voren aan de Scheurweideweg in de Hoven is een prachtig bloemenveld ingezaaid vorig jaar waar nieuwe leden zo een tuintje kunnen pachten. Er is goede kleigrond met ieder jaar weer mooie opbrengsten uit de tuin. Freek Driessen, tuincommissielid, weet ook alles over bijen en hoe insecten geholpen kunnen worden in uw tuin.

Op het complex Hoge West Laarmansheuvel aan de langs de Harenbergweg en de Thorbeckesingel is de zandgrond vermengd met klei, waardoor de grond makkelijk te bewerken is en toch een goede opbrengst geeft. Er zijn vaak op alle tijdstippen van de dag leden te vinden waardoor een nieuw contact zo gelegd is. Henk van der Boom, voorzitter van de tuincommissie, weet alles over hoe een tuin netjes blijft zonder te veel inspanning. Hij vertelt er graag over.
Daarnaast zijn ook nieuwe leden welkom op het complex Voorsterallee, tussen de Voorsterallee en de Wijnhofstraat. Tussen de klei van de Berkel en de zandgrond zijn prachtige tuinen aangelegd, tuinen met strakke bedden maar ook tuinen met veel bloemen. Achter dit complex ligt een bijentuin, opgezet door enthousiaste buurtbewoners. Voor meer informatie, zie de website of stuur een mail.


www.volkstuinzutphen.nl

mail@volkstuinzutphen.nl