Foto: vlnr: Erik Wegh, Christel ten Have en Friso Verhoeve. Foto: Meike Wesselink
Foto: vlnr: Erik Wegh, Christel ten Have en Friso Verhoeve. Foto: Meike Wesselink Foto: vlnr: Erik Wegh, Christel ten Have en Friso Verhoeve. Foto: Meike Wesselink

LTC Zutphen viert tachtigjarig
jubileum hele jaar door

Zutphen - De 75-jarige Han Dullaert, erelid van tennisclub LTC kan zich nog goed herinneren hoe 'anders' het eraan toeging toen hij als tienjarige voor het eerst het tennispark aan de Leeuweriklaan betrad. Het prille begin van LTC heeft hij dan niet meegemaakt, maar Dullaert gaat al lang mee met de club die dit seizoen het tachtigjarig jubileum beleeft.

Door Meike Wesselink

Het grootste verschil is de aanloop naar de club. "Toen ik jong was, kwam de jeugd op woensdag, zaterdag en zondag naar het tennispark om wedstrijdjes te spelen. Er was altijd wel iemand waarmee je een balletje kon slaan", merkt de voormalige eigenaar van Dullaert IJzerwaren op. "Dat is precies waar we met onze club weer naartoe willen", laat LTC-voorzitter Friso Verhoeve weten. Erik Wegh van de jeugdcommissie en trainer Christel ten Have knikken bevestigend. "De iPad mag aan de kant, we willen die verbinding terug en we denken dat de jeugd daar zelf ook behoefte aan heeft."

Voor de ruim vierhonderd leden van LTC worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals ook op 20 april tijdens de Koningsspelen. Erik Wegh: "We bieden dan een aantrekkelijk programma om kinderen te laten kennismaken met tennis. Vroeger stond je er nog een beetje hulpeloos bij met een groot racket en te zware ballen, nu bieden we een programma Tennis Kids, waarbij kinderen spelenderwijs kennis maken met de sport. We bieden dat ook aan op scholen tijdens de Koningsspelen of de Roefeldag." Trainer Christel die zelf leerde spelen bij LTC: "We hebben kinderen op de club die landelijk op hoog niveau spelen. Een elfjarige jongen die voor Nederland uitkomt en een veertien jarig meisje dat in de top 25 staat. Daar mogen we als Zutphen best trots op zijn."

Terwijl we binnen in de kantine praten -een kantine met een nieuwe uitstraling en een nieuwe beheerder, Erwin Viester- wordt buiten de nieuwe lichtmast omhoog getakeld. "Friso: Het is de eerste kooi die we met LED-verlichting belichten." De verlichting is het duurzame gevolg van de storm van afgelopen januari waarbij een flinke populier omwaaide dwars door het hek de tennisbaan op.
"De schade hebben we met leden van de club hersteld en de lichtmast is de kroon op het werk", legt Friso uit. Daarom is het nu tijd om ons tachtig jarig jubileum te vieren en dat begint met de opening van het competitieseizoen dit weekend. Op 21 april houden we open huis en kan iedereen binnenwandelen, een kijkje nemen of een balletje te spelen. Dan hebben we gedurende het seizoen nog drie toernooien, het Berkeltoernooi, het 35+toernooi en het Leeuwerik-jeugdtoernooi. Op 13 oktober is het jubileumfeest waarbij leden en oud-leden tegen elkaar spelen en we gaan zeilen in Friesland. Omdat we waarde hechten aan de historie van de club, willen we oud-leden oproepen om met verhalen van vroeger te komen, met foto's en films die we dan op een of andere manier kunnen bundelen tot een mooi document."
Han Dullaert, die vergroeid is met de club en nog steeds een balletje slaat, heeft heel wat van die anekdotes. "Douchen moesten we bijvoorbeeld vroeger achterin de kantine. Als je zover was, klopte je op de houten wand en dan draaide de barman de kranen open. Een primitieve bedoening was het toen nog."


www.ltc-zutphen.nl