Bas Steman. Foto: Pascale Drent
Bas Steman. Foto: Pascale Drent Foto:

Interview Bas Steman over
autobiografische roman Morgan

ZUTPHEN - Zutphenaar Bas Steman, schrijver van de succesvolle, autobiografische roman 'Morgan, een liefde', zal op 19 april, op initiatief van Van Someren & Ten Bosch en de Bibliotheek, worden geïnterviewd door Marlies Claasen. Dit vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur aan het Broederenkerkplein 2 in Zutphen. Steman zal daarbij op zijn persoonlijke verhaal in gaan, en zijn vertelling ondersteunen met foto's en filmmateriaal van de in het boek beschreven aanknopingspunten, van de parachutist Morgan en van toevallige gebeurtenissen.

Een soldaat in Wales begin jaren veertig. Een schrijver in Nederland ver na de oorlog. Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld te zijn. Tijdens een parachutesprong krijgt de schrijver een paniekaanval. Zijn vriendin spoort hem aan de oorzaak van zijn angst te onderzoeken: waarom krijgt hij soms beelden door, herinneringen die niet van hem kunnen zijn? De zoektocht voert hem naar Wales, naar een oude vrouw die nog altijd naar haar grote liefde verlangt. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd al wist. Morgan, een liefde is een autobiografische roman over een verbijsterende ervaring. Een spannende zoektocht gedreven door een liefde die over de dood heen een weg probeert te vinden.

Bas Steman (1971) is schrijver en programmamaker. Hij schreef 'belevingsbiografieën' over Ramses Shaffy en Leontien van Moorsel. Zijn debuut De aankomst werd uitgeroepen tot wielerroman van het jaar. Morgan is zijn tweede roman.

Toegangskaarten 10 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19, Zutphen.


0575 - 513 512