Kees de Haan (rechts) geeft de WMK-voorzittershamer over aan Casper Jansen. Foto: PR
Kees de Haan (rechts) geeft de WMK-voorzittershamer over aan Casper Jansen. Foto: PR Foto:

Voorzitterswissel bij goedgemutst Warnsvelds Mannenkoor

WARNSVELD - Hij was pas vijftien toen hij lid werd van het mannenkoor, maar dat was niet bepaald een bevlieging: 55 jaar later legde Kees de Haan vorige week de voorzittershamer van het Warnsvelds Mannenkoor neer. Kees, inmiddels benoemd tot ere-lid, hoopt als tenor en solist zijn stemgeluid in het WMK nog lang te kunnen laten horen, maar geeft de voorzittershamer vol vertrouwen over aan Casper Jansen.

Tien jaar lang stond hij aan het roer bij dit ruim vijftig leden tellende koor, dat na een aantal jaren van neergang het elan weer teruggevonden heeft. Het ledental stijgt, de gemiddelde leeftijd gaat omlaag en in Emile Engel heeft het koor een dirigent gevonden die de vernieuwing niet schuwt.

Het aantrekken van die nieuwe dirigent is een van de wapenfeiten van voorzitter Kees, die in de vijfenvijftig jaar dat hij lid is nooit ook maar één feestavond van het koor heeft gemist. Behalve dan die ene keer dat hij in het ziekenhuis lag. Aan de buitenlandse reisjes die het koor elke drie jaar organiseert hebben Kees en zijn vrouw Betsy ook altijd met veel plezier meegedaan.

Waar een functie in het verenigingsleven nog wel eens met spanningen gepaard wil gaan, heeft Kees daar met het WMK geen last van gehad. "In de tien jaar van mijn voorzitterschap hebben we in het bestuur nooit ruzie gehad. Ja, dat zegt wel wat over de uitstekende sfeer in het koor. 'Saamhorigheid', dat kenmerkt het WMK." Hij vervolgt: "Ons koor staat er uitstekend voor. Dat was bij ons spetterende lustrumconcert in oktober al goed te merken. Reken maar dat we nog veel meer mooie dingen gaan doen!"