Inloopavond structuurvisie De Hoven

ZUTPHEN - Van 6 april t/m 17 mei 2018 ligt de structuurvisie 'Noordrand De Hoven' ter inzage. Op woensdag 11 april is er een informatiebijeenkomst over deze visie. Belangstellenden kunnen dan het plan inzien en vragen stellen. Er is geen presentatie: men kan gewoon binnenlopen tussen 17.00 en 20.00 uur in de kantine van ZVV De Hoven aan de Molenweg 36 in Zutphen.

De structuurvisie is een aanpassing van de structuurvisie voor De Hoven uit 2014. Het gaat om een uitwerking voor het gebied ten noorden van de Weg naar Voorst. De glastuinbouw heeft daar in 2014 een driehoekig gebied toegewezen gekregen. In overleg met de tuinder en de provincie Gelderland is hier een rechthoekig gebied van gemaakt. Daarnaast zijn in de structuurvisie 'Noordrand De Hoven' de fasering en aantallen voor woningbouw verder uitgewerkt. Ook staan er ideeën in over de inrichting van de Weg naar Voorst en voor recreatieve routes (waarvan de voorbereidingen al zijn gestart, maar waarvan de uitvoering pas start ná aanleg van de rondweg De Hoven, die is voorzien in 2019-2020 ).
Planning
Iedereen kan tot en met 17 mei 2018 reageren op de structuurvisie 'Noordrand De Hoven'. Dit kan schriftelijk aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Vermeld hierbij het zaaknummer 118078. Mondeling reageren kan ook: neem hiervoor contact op met team Ruimte Economie en Duurzaamheid, telefoonnummer 14 0575. Na 17 mei worden alle reacties gebundeld en aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeenteraad stelt de structuurvisie vervolgens, eventueel met aanpassingen, vast. Als de structuurvisie is vastgesteld, zijn voor de glastuinbouw en woningbouw nog bestemmingsplannen nodig.

De structuurvisie 'Noordrand De Hoven' is in te zien in het stadhuis, bij het Loket tijdens de algemene openingstijden. Of kijk op de websites.


www.zutphen.nl/plannenterinzage

www.ruimtelijkeplannen.nl


Spreekuur openbaar vervoer

ZUTPHEN - Maandelijks worden in Zutphen inloopspreekuren gehouden voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. De eerstvolgende vindt plaats op vrijdag 20 april van 10.00 tot 11.30 uur bij Het Plein, Henri Dunantweg 1 in Zutphen. Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe men een reis kan plannen.