Kijkje in het hospice

ZUTPHEN - Hospice Zutphen organiseert op donderdag 12 april om 19.30 uur een informatie avond voor belangstellenden. U krijgt een fotofilm te zien over het hospice. En enkele vrijwilligers vertellen over het mooie werk dat zij mogen doen. Als de situatie in het hospice dat toelaat, krijgt u ook een rondleiding. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden wordt op prijs gesteld.


info@hospice-zutphen.nl

0575 - 566 333


Autisme en relaties

ZUTPHEN - Het Autisme Netwerk Zutphen organiseert op donderdag 12 april, samen met KrekelAutismeCoaching, een thema-avond over 'Autisme en relaties'. Dit vnidt plaats vanaf 20.00 uur in 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld. Gast deze avond is Puck Jansen. Hij is aan het afstuderen aan de SPH (sociale academie) en is werkzaam bij KrekelAutismeCoaching. Hij heeft zelf PDD-NOS.

Vaak vraagt een relatie waarin autisme een rol speelt aanpassing van twee kanten. Wat zijn zaken waar je tegenaan kunt lopen, wat zijn mogelijke oplossingen? Deze avond gaat het onder andere over datingtips, do's and don'ts voor ouders, wanneer wel/niet vertellen dat je autisme hebt en tips om een relatie in stand te houden. Gastspreker Puck zal hier vanuit zijn kennis en ervaringen over vertellen. Ook zal Bianca (volwassen vrouw met autisme) vertellen over haar ervaringen op dit gebied.
Tevens zullen de coaches van KrekelAutismeCoaching aanwezig zijn en kort vertellen over wat zij kunnen bieden. Daarnaast zal er ruimte zijn voor het delen van ervaringen onderling.

Er is parkeergelegenheid achter het gebouw en op de parkeerplaats van de kerk. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig (vrijwillige bijdrage is welkom!)


Lezing over pelgrimsroutes in Italië

ZUTPHEN - In Kunsthuis Dat Bolwerck in Zutphen houdt de Lochemse archeologe Annet van Wiechen dit seizoen een serie boeiende cultuurlezingen. Op dinsdag 10 april is het motto van haar lezing: 'Pelgrims onderweg in Italië - Verhalen langs de pelgrimsroutes'. Dit betekent dat de eerder geplande lezing op 10 april over de Oorsprong van Rome niet doorgaat.

Rond 1200 werden twee kerken voorzien van intrigerend beeldhouwwerk: de San Domninus in Fidenza aan de Via Francigena en de eenvoudige kloosterkerk Santa Maria della Strada langs de pelgrimsroute naar de heilige Michaël in Monte Gargano en de heilige Nicolaas in Bari. Onderweg hoorde en zag de pelgrim de legenden van heiligen en opbeurende verhalen over reizigers die op miraculeuze wijze uit ellendige situaties werden gered. Ook de meeslepende verhalen van koningen en populaire helden werden doorverteld, opgeschreven en in steen vereeuwigd. In deze lezing aandacht voor de verhalen.

De lezing is op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten 19 euro. Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen. Meer informatie via de website.


www.OudWeb.nl/zutphen-pelgrim


Zang- en ontmoetingsdienst

ZELHEM - In De Brink in Zelhem vindt op zondagavond 8 april een zang- en ontmoetingsdienst plaats, georganiseerd door stichting De Ontmoeting. Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde De Brink, aan de Industrieweg. In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat ds. J. Bakker uit Goor voor. Het Christelijk koor Ontmoeting uit Apeldoorn verleent medewerking. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.


0314-622878

www.stichtingdeopdracht.nl


Ervaar het openbaar vervoer

ZUTPHEN - Dinsdag 10 april is bij de KBO Zutphen Sylvia Wichink, ambassadeur van het openbaar vervoer, te gast. Alle in's en out's van het openbaar vervoer komen aan de orde. Iedereen is van harte welkom om 14.00 uur bij st. Elisabeth, Geweldigershoek 34 in Zutphen.


Geslaagd playstationtoernooi

ZUTPHEN - Tijdens het FIFA '18 playstation 4 toernooi bij Café De Spaan op tweede paasdag is er fanatiek gestreden door twintig teams die door een officieel FIFA lotingssysteem verdeeld waren over vier pools. De winnaars zijn geworden Roy en Tygo, die er met de hoofdprijs ter waarde van 140 euro aan waardebonnen vandoor gingen. Overige prijzen waren diverse waardebonnen en twee officiële PS4 shirts, beschikbaar gesteld door Haniel Films en games, mede-organisator van het toernooi. Een zeer geslaagde middag en tijdens de avond is er nog lang nagepraat.