De Anton Pieck stijl is volop aanwezig. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
De Anton Pieck stijl is volop aanwezig. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl Foto:

Lentefair voor behoud Warkense molen

WARNSVELD - Stichting Warkense Molen houdt zondag 8 april van 11.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Lentefair bij de Warkense Molen aan de Lage Lochemseweg 25 in Warnsveld. De gezellige Anton Pieck markt waar het streekproduct volop aanwezig is. Circa 25 standhouders verkopen er hun producten. Natuurlijk ook nu weer uit de eigen authentieke oven versgebakken vloerbollen en roggebrood. Dit jaar zijn onder andere aanwezig een werkende wanmolen, boerderijbeesten, de vuursmid, muziek en nog veel meer. Voor kinderen is er weer de bekende 'Toedoe'kaart te koop (voor 2 euro) waarmee zij aan verschillende activiteiten rond de molen en het bakkerijmuseum kunnen deelnemen.

Toegang is 1 euro (kinderen gratis). Toegangsbewijs is tevens lot voor leuke prijzen. Parkeren kan gratis. De markt wordt georganiseerd voor het onderhoud en behoud van de Warkense Molen.


www.warkensemolen.nl


De IJsselmeeuwen stopt met traditionele ABC-diploma's

ZUTPHEN - Na ongeveer veertig jaar aan A-zwemdiploma's is het dan zover. Vanaf 4 april is het alleen nog mogelijk om een SuperSpetters-diploma te halen bij de IJsselmeeuwen en stoppen zij met de traditionele methodiek van het Zwem-ABC. Dit moment wil de IJsselmeeuwen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden oud-vrijwilligers en oud-leerlingen uitgenodigd om bij dit heuglijke moment aanwezig te zijn. Op 4 woensdag is men vanaf 18.15 is men van harte welkom om aanwezig te zijn. Vanaf 18.30 zal er gestart worden met het diplomazwemmen, wat ongeveer tot 19.30 duurt. Daarna kan men napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens het afzwemmen zullen de oud-afzwemmers de kinderen gaan begeleiden en zullen oud-leerlingen ook een weerzien hebben met oud-vrijwilligers. De leerlingen die voor oktober 2016 zijn gestart met het Zwem-ABC zullen wel voor hun resterende diploma's afzwemmen. Het SuperSpetters-diploma is te vergelijken met het behalen van een A-, B- en C-diploma in 1 keer.