Nadara Gypsy Wedding band uit Transsylvanië. Foto: PR
Nadara Gypsy Wedding band uit Transsylvanië. Foto: PR Foto:

Opbrengst tournee zigeunerorkest
Nadara voor schoolproject in Roemenië

WARNSVELD - De Nadara Gypsy Wedding band uit Transsylvanië treed wederom op bij podium het Nut, ditmaal op vrijdagavond 20 april om 20.00 uur in 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld. Nadara houdt de Roma traditie in stand en probeert tevens een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de Roma kinderen. De opbrengst van deze tournee is in z'n geheel bestemd voor het Schoolproject Roma voor Roma in Szászcsávás. Dit geldt ook voor de speciaal voor deze tournee gemaakte cd die verkocht wordt.

Dit orkest behoort tot de top van zigeunerorkesten uit Hongarije en Roemenië. Nadara heeft een geheel nieuw repertoire met veel nieuwe Mahala dansmuziek. Dit is de muziek uit de regio van de Zwarte Zee,met veel Turkse en Griekse invloeden. De dansgroep Moiren Tribal Troupe zwiert op deze avond van begin tot einde mee. Dit belooft voor het publiek een uniek zigeunerfeest te worden.

Alexandra die vanaf haar 18de jaar zong en accordeon speelde, besloot rond haar twintigste haar roots achterna te reizen, per huifkar. Vanuit Frankrijk reisde ze naar Italië en trok verder naar Roemenië, waar ze stuitte op een plaatselijk bruiloftsorkest. Alexandra kwam terecht in het dorp Szászcsávás, en raakte verliefd op de muziek en op de primás Tocila. In 2001 richtten zij samen het orkest 'Nadara', wat 'houd moed' betekent.

Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en kunnen telefonisch besteld worden. Aan de deur kost entree 15 euro.


0575-561409