De prijswinnaars van het toernooi. Foto: PR
De prijswinnaars van het toernooi. Foto: PR Foto:

Meer dan honderd deelnemers jubileumtoernooi Braamveld Open

WARNSVELD - In de week van 19 tot en met 25 maart is voor de 25ste keer het Braamveld Open gespeeld. Er werd in acht categorieën ingeschreven (allen 25 plus). Herendubbel 6, Damesdubbel 6, Mixdubbel 6, Herendubbel 7, Mixdubbel 7, Damesdubbel 7, Damesdubbel 8 en Herendubbel 8. Met meer dan honderd deelnemers is dit jubileumtoernooi succesvol verlopen. In totaal zijn er bijna 1600 games gespeeld.

Om dit 25-jarig jubileum te vieren werden er door de week heen dagprijzen vergeven. Zo werden de partijen met 25 games en de 25ste inschrijving beloond met een prijs. De winnaars zijn, HD 6; Constantin Manescu en Edin Sarajlic, DD6; Astrid Klijnsma en Nathalie van Thiel, GD6; Manon Blokhuis en Ido te Loo, HD7; Hans Snelder en Jolan Stoel, DD7; Liesbeth Klose en Nicolien van der Werf, GD7; Carlijn Berends en Willy Berends, HD8; Wilfred Kone en Hans van Hertrooij en DD8; Els Huurneman en Bernadette Wiskamp. Voor alle uitslagen, zie de websites.

Anne Dijkema voorzitter van TV 't Braamveld deed de prijsuitreiking en bedankte de bondsgedelegeerde en de commissie voor het feestelijke toernooi. De organisatie bedankt alle sponsoren (Houx sport, KOK bloemsierkunst, Rosch Administratie & Advies, Gall & Gall, Bakkerij van Zuijlen, Groente & Fruit Warnsveld, De Hapjes Maacker, Hedi relatiegeschenken) en vrijwilligers en tennissers voor de mooie week.


braamveld.nl

toernooi.nl


Herdenkingen

WARNSVELD - Begin april 1945 werden Zutphen en Warnsveld bevrijd door Canadese militairen. Dat ging ten koste van veel mensenlevens. Op Warnsvelds grondgebied alleen al kwamen daarbij 36 militairen om het leven. Om die jongemannen die hun leven gaven voor onze vrijheid worden ook dit jaar in Warnsveld twee herdenkingen gehouden.

De eerste herdenking is op woensdag 4 april om 11.30 uur bij het Witte Kruisje aan de Looërenkweg. Op die plek sneuvelde als één der eersten de Cpl Aimee P. Periard. Samen met de leerlingen van de groepen 6 van de adoptieschool Kindcentrum Lea Dasberg wordt daarbij stilgestaan.

De tweede herdenking is op woensdag, 11 april om 11.45 uur bij het Monument voor de gesneuvelde Canadezen, aan de Kerkhofweg tegenover nr.25. Daar hebben de leerlingen van de groepen 8 van de CBS Arcade zich op voorbereid.
Op beide scholen wordt voorafgaande aan de herdenking verteld over de gebeurtenissen van 73 jaar geleden. Iedereen hartelijk welkom. Na de herdenking op 11 april kan men napraten bij een kopje koffie in gebouw Triangel.


Koffieconcert

WARNSVELD - Op zondag, 8 april om 15.00 uur geeft het veelzijdige vocaal octet 'Duzz' een concert in Het Nut, Breegraven 1, te Warnsveld. De zaal gaat open vanaf 14.30 uur. De groep bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs. Het programma bevat muziek van Nederland via Spanje tot Amerika, van de 16de t/m 21ste eeuw en met bewerkingen van Bach, Mozart, liederen van Sweelinck en een eigen bewerking van nummers van de 'Comedian Harmonists'. Ook met spirituals en Ierse volksliedjes weet men raad. Alles wordt a capella gezongen. Toegang is 7,50 euro aan de zaal. Reserveren kan telefonisch.


0575 - 561409

www.duzz.eu