Nieuw fanfareorkest wil de muziek
opnieuw op de kaart zetten

ZELHEM/ZUTPHEN - Het nieuw opgerichte Open Fanfare Orkest zoekt muzikanten. Het OFO is een fanfareorkest nieuwe stijl dat op een zo hoog mogelijk niveau muziek gaat maken onder leiding van dirigent Willem van Zee. Op een nieuwe en verfrissende manier wil zij de fanfaremuziek weer op de kaart zetten. Per seizoen organiseert OFO twee tot drie bijzondere projecten die afwisselend bestaan uit samenwerkingen met beroepsmusici, amateurmusici, cross-overs met andere muziek- en kunstvormen of voor educatieve doeleinden.

Wilma Heijmink, één van de leden van de werkgroep OFO geeft aan: "Muzikanten met minimaal C-niveau kunnen zich inschrijven voor onze projecten. Een diploma is niet vereist. In verschillende secties zijn nog plekken beschikbaar". De repetitie voor het eerste project begint op zaterdag 1 september 2018 in Zutphen."Onze nieuwe thuisbasis wordt de Muzehof in Zutphen. Daar zullen we ongeveer eens per twee weken op de zaterdagochtend repeteren." verklaart Caroline Smeets, ook lid van de werkgroep.

Het eerste project wordt afgesloten met een feestelijk concert in de Hanzehof in Zutphen op zaterdagavond 1 december 2018. Hiervoor werkt OFO samen met Marlies Claasen en de beroemde Noorse tubaïst Oystein Baadsvik. Op het programma staat o.a. 'The Year of the Dragon' van Philip Sparke, 'Fnugg Blue' met solist Oystein Baadsvik en 'Guerra de Seccionnes'.

Het Open Fanfare Orkest is een initiatief van muziekvereniging Union uit Zelhem. Aanleiding was dat het steeds lastiger werd om een volwaardig orkest te zijn met bijbehorende verenigingsverplichtingen. Op 30 januari 2018 is besloten om muziekvereniging Union Zelhem over te laten gaan in stichting Open Fanfare Orkest.

Voor meer informatie en inschrijving kunnen muzikanten terecht op de website.


www.openfanfareorkest.nl