Presentator en bedenker Frank Ong-Alok van het programma Jazzmyazz. Foto:PR
Presentator en bedenker Frank Ong-Alok van het programma Jazzmyazz. Foto:PR Foto:

Nieuw jazzprogramma op B-FM

ZUTPHEN - Frank Ong-Alok start op 8 april met een nieuw jazzradioprogramma op B-FM: Jazzmyazz. Het programma is iedere tweede en vierde zondag van de maand van 21.00 uur tot 23.00 uur te beluisteren op B-FM via de ether op 106.1 FM. Op de kabel 93.1 FM en via internet wereldwijd via www.B-FM.nl.

Er is een zekere revival van de jazz te bespeuren in Nederland en daar wil Frank met dit programma een steentje aan bijdragen. De vrijheid die deze muziek in zich draagt geeft ruimte aan de uitvoerenden om hun eigen identiteit door te laten klinken in de muziek. Daarom zal er veel aandacht worden geschonken aan het nationale jazz product.

Er komen veel talenten jaarlijks van de conservatoria af zonder enig perspectief op een mooie carrière en dat ligt allesbehalve aan hun talent. De Nederlandse muziek infrastructuur biedt slechts een handjevol artiesten de mogelijkheid zich te profileren en te presenteren aan een groter publiek. Het is tijd dat daar wat aan gebeurt. Jazzmyazz zal muziek brengen die zeer de moeite van het luisteren waard is maar vrijwel nooit te horen is op de radio.