De hindernissen vormen voor zowel ervaren koetsiers als voor debutanten een passende uitdaging. Foto: Willem Hamer
De hindernissen vormen voor zowel ervaren koetsiers als voor debutanten een passende uitdaging. Foto: Willem Hamer Foto:

Menwedstrijd Achter 't Peerd

EEFDE - Koetsiersvereniging Achter 't Peerd organiseert ook dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 april weer een Samengestelde Menwedstrijd voor klassen L, M, Z enkelspan, tweespan en meerspan op en rond haar clubterrein aan de Elzerdijk in Eefde.

De marathon voert de menners door het schitterende gebied rond de Gorsselse Heide. De dressuurbanen, de vaardigheid en de hindernissen bevinden zich op en rond het eigen clubterrein, waardoor het voor toeschouwers prima te volgen zijn. Dit evenement dat meer dan dertig jaar geleden begon als een onderlinge wedstrijd, is uitgegroeid tot een nationaal bekende krachtmeting waaraan rijders met enkel-, twee-, vierspannen en tandem uit het gehele land graag aan meedoen. De hindernissen vormen voor zowel ervaren koetsiers als voor debutanten een passende uitdaging. Dit jaar hebben vijftig aanspanningen ingeschreven.

Zaterdag 7 april staat de dressuur en de vaardigheid op het programma zodat er al een eerste schifting plaatsvindt voor de podiumplaatsen. Zondag vanaf 8.00 uur vertrekken dan de eerste aanspanningen voor de rit rond de Gorsselse heide om na het wegtraject aan te komen op het binnenterrein, waar ze de zes opgestelde hindernissen gaan nemen. Eind van de middag is de uitslag bekend.

Het wedstrijdterrein van Achter 't Peerd bevindt zich aan de Elzerdijk 44, naast de Kartingbaan in Eefde. Let op borden en aanwijzingen van verkeersregelaars voor parkeren. Voor meer informatie en startlijsten, zie de website of Facebookpagina.


www.achtertpeerd.com

www.facebook.com/achtertpeerd