Kunst met levende lijnen

ZUTPHEN - Vanaf zondag 25 maart vanaf 15.00 uur is in Kunsthuis Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt in Zutphen de tentoonstelling Levende Lijnen van beeldend kunstenaar Carien Engelhard uit Zutphen te bezoeken. De expositie is te zien t/m 6 mei op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Engelhard is gefascineerd door simpele zaken, vaak afkomstig uit de natuur: de schaduw van een gekromd blad, bewegend water, boomwortels, een schedeltje en bewegende schaduwen. Sander Grootendorst en Eke Mannink schreven een voorstelling die op dergelijke simpele zaken is geïnspireerd. Met Christianne van Leest, tweedejaars dans aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, en Ric Stokes, dwarsfluitist, saxofonist en componist, brengen zij op de openingsdag het programma 'Levende lijnen, over het geheugen van de natuur / de natuur van het geheugen.'


Liefhebbersfilm Victoria

ZUTPHEN - Luxor-vrijwilliger Merel Wijnen draagt 'Victoria' voor als 'Filmliefhebbersfilm' van deze maand, te zien op maandag 26 maart om 20.00 uur in Luxor. In deze film van Sebastian Schipper is voor de hoofdpersoon Victoria het uitgaansleven een uitlaatklep in haar baan als serveerster. Zo ontmoet ze Sonne, die met zijn vrienden nog een schuld moet inlossen en daarom besluiten een bank te overvallen. Victoria wordt overgehaald om de vluchtauto te besturen.


Frühlingsfest der Blasmusik

GORSSEL - De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden gaan in Gorssel het voorjaar tegemoet met een gezellig 'Frühlingsfest der Blasmusik'. Het optreden vindt plaats op zondag 25 maart 2018 in Stichting Sport- en Cultureel Centrum 't Trefpunt aan de Molenweg 53-55. De aanvang is 11.30 uur en de zaal gaat om 10.30 uur open. Kaarten(8,50 euro, aan de deur 10 euro) zijn verkrijgbaar bij 't Trefpunt. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop en e-mail van de Isseltaler Musikanten te bestellen.


info@isseltalermusikanten.nl