Burgemeester Annemieke Vermeulen en griffier Göran Winters bezoeken vandaag alle 26 stembureaus en bedanken 216 stembureauleden voor hun inzet. Foto: PR
Burgemeester Annemieke Vermeulen en griffier Göran Winters bezoeken vandaag alle 26 stembureaus en bedanken 216 stembureauleden voor hun inzet. Foto: PR Foto:

Burgemeester bedankt
stembureauleden met 'stemdrop'

ZUTPHEN - De dag van de gemeenteraadsverkiezingen is voor sommige ambtenaren wel heel erg druk. Nadat burgemeester Annemieke Vermeulen haar eigen stem had uitgebracht ging ze op pad voor een ronde langs alle 26 stemlokalen in Zutphen, Warnsveld en de Hoven.

Het vervoermiddel dat ze daarbij gebruikte: een elektrische auto. Haar missie: alle 216 stembureauleden bedanken voor hun inzet. Als hart onder de riem kregen de leden allemaal een pot met drop.

Onder de hashtag #stemmenismeedoen was de burgemeester de hele dag te volgen.


Paasactiviteiten voor kinderen

ZUTPHEN - Op zaterdagochtend 31 maart zijn er diverse paasactiviteiten voor kinderen, dankzij Wijkteam Noordveen in samenwerking met Sutfene en Kindernet. De vinden plaats in diverse ruimtes van de Lunette van Sutfene en de locatie Stadstuin van Kindernet, beiden gevestigd aan de Coehoornsingel 3. Vanuit Coop Weg naar Laren mochten de organisatoren opnieuw een sponsorbijdrage ontvangen.

Om 10.00 uur krijgen de kinderen een deelnamekaart waarmee ze kunnen paaseieren zoeken, eieren plus eierhouder schilderen en eierrace/spelletjes kunnen doen.
Deelname is gratis, maar alleen onder begeleiding van een volwassene. De activiteiten worden geleid door vertegenwoordigers van Sutfene, Kindernet en Wijkteam Noordveen en door vrijwilligers uit de wijk. Het geheel wordt gezamenlijk afgesloten, met een prijsuitreiking en wat drinken en een hapje. Alle kinderen krijgen rond 12.30 uur hun zelfgeschilderde werkjes, met iets lekkers, mee naar huis.