Toonkunst brengt Matthäus Passion

ZUTPHEN - Toonkunst Zutphen streeft ernaar om elke nieuwe uitvoering van de Matthäus Passion met meer zeggingskracht en kwaliteit ten gehore te brengen. Dirigent Hans Lamers, die de Matthäus Passion dit jaar voor de elfde keer bij Toonkunst dirigeert, benadrukt dat je in dit grootse muziekwerk steeds weer nieuwe ontdekkingen doet. Zo werd zelfs de hulp ingeroepen van de Zutphense sopraan Johannette Zomer, die met een workshop het koor voorbereid heeft op de uitvoering op vrijdag 30 maart. Aanvang 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via de Hanzehof 0575-512013, vanaf begin maart ook bij Music All In en The Readshop.


www.toonkunstzutphen.nl


Informatieavond over basiscursus NLP

ZUTPHEN - Op woensdag 21 maart is er een gratis informatieavond over de basiscursus NLP bij Fort Bronsbergen in Zutphen. De basiscursus start bij voldoende deelnemers op woensdag 28 maart.

NLP is een methode voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie. NLP wordt gebruikt in onder andere het onderwijs en het bedrijfsleven, voor zowel werknemers als leidinggevenden. NLP gaat niet over de inhoud, maar over de vorm en daarmee de structuur van je communicatie. Het gaat er over hoe je lekkerder in je vel kunt zitten, meer energie kunt hebben en op een prettigere manier met anderen en met jezelf om kunt leren gaan. NLP reikt je heel veel handvatten waarmee je bij jezelf een aantal dingen kunt veranderen en verbeteren. Hoe je je dat eigen maakt? Door te doen, te ervaren, te communiceren en onder de mensen te zijn. Daarom voegt een cursus zoveel toe. Kom voor meer informatie naar de gratis informatieavond. Data basiscursus: woensdag 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april 2018.

Mail om je aan te melden voor deze avond naar info@havital.nl of bel Truus Ordelman voor aanmelding of informatie: 06 57 46 63 00.


Be Quick zondag 1 doet goede zaken

ZUTPHEN - Be Quick deed afgelopen zondag goede zaken in Apeldoorn door verdiend te winnen van Groen Wit, al werd het op het eind nog wel even spannend, maar waar het Be Quick dit seizoen ook wel eens tegen zat, zat het nu eens een keer mee en boekte het een uitermate belangrijke overwinning. Groen Wit '62 1 - Be Quick 1 zo. 1-2 (1-2).

Be Quick komt in de 16de minuut terecht op 0-1 door de sterk spelende Thijs Hurenkamp, die een afgeslagen cornerbal vanaf een meter of 20 snoeihard binnen schiet. Toch komt Groen Wit op gelijke hoogte in de 36ste minuut. Een speler wordt net buiten de zestien aangetikt, uit de toegekende vrije trap kopt Groen Wit de bal binnen (1-1). Vlak voor rust is het Thijs Hurenkamp, die een afgeslagen bal nu met links op het doel schiet, maar onderweg veranderd Mehmet Uludag de bal zo dat die binnen valt (1-2). Opstelling: Lars Metselaar, Sezer Koycu, Michael Parauti, Noud Veldscholten, Tommie Wijnmaalen, Thijs Hurenkamp, Brian Noppen, Kelvin Krüger( 80.Koen Barree), Mehmet Uludag, Saif Baig( 74. Nick Scharrenberg), Dani Kersten( 88. Jillert van Berkel).

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Orderbos.