Joop en Willie Aalbers hebben in Josepha Liefers een uitstekende opvolgster gevonden. Foto: PR
Joop en Willie Aalbers hebben in Josepha Liefers een uitstekende opvolgster gevonden. Foto: PR Foto:

Overname De Klavertuin Zutphen

ZUTPHEN - Josepha Liefers is de nieuwe eigenaresse van De Klavertuin. Na bijna twintig jaar stoppen Joop en Willie Aalders met hun bloemenwinkel aan de Emmerikseweg 27 in Zutphen.

Joop is inmiddels ruim de 65 jaar gepasseerd en gaat samen met Willie, na jaren samen met veel plezier de winkel gerund te hebben, genieten van hun vrije tijd. Ze hebben in Josepha Liefers, medewerkster van het eerste uur, een uitstekende opvolgster gevonden. Joop en Willie zijn er van overtuigd dat Josepha en de medewerkers, De Klavertuin nog meer zullen laten opbloeien.

Poëzie, literatuur, geschiedenis en filosofie

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 25 maart, van 16.00 tot 18.00 uur, presenteert P.C. Hooftprijswinnaar H.C. ten Berge, samen met uitgeverij Atlas Contact, zijn nieuwe boek 'Een spreeuw voor Harriët' bij Van Someren & Ten Bosch op Kerkhof 16. Ten Berge wordt daarbij geïnterviewd door poëzieredacteur en hoofd collecties bij het Literatuurmuseum Bertram Mourits. Locatie: Kerkhof 16. H.C. ten Berge behoort tot de voornaamste schrijvers en dichters van ons taalgebied. Een spreeuw voor Harriët is de derde bundeling van essays, dagboekbladen en notities uit het literaire veld.

Verhaal van ridder Jan
Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. Het boek 'Nobel streven' van Frits van Oostrom reconstrueert de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details. Woensdag 28 maart van 20.00 tot 21.30 uur zal hij in de Hanzehof, Coehoornsingel 1 zijn verhaal vertellen. Toegangskaarten 10 euro bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch

Hersenbeest
Wat is het verschil tussen brein en geest? Hoe kun je jezelf blijven en tegelijkertijd veranderen? Wat is bewustzijn? Ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie vertelt filosofe Marjan Slob bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch over Hersenbeest, het boek waarmee zein 2017 de Socratesbeker won. Toegangskaarten 10 euro.

0575 513 512

www.somerentenbosch.nl

info@somerentenbosch.nl