Foto:Jacqueline Steenmeijer
Foto:Jacqueline Steenmeijer Foto:

Koude editie Club Carrousel

ZUTPHEN - Op een zaterdagavond 17 maart hebben ruim twintig tennissers van verschillende tennisverenigingen uit Zutphen deelgenomen aan de periodieke uitwisseling, genaamd Club Carrousel. Goed ingepakt met lagen thermo-kleding en handschoenen was het best een komisch gezicht. Alleen de harde oostenwind gaf de ballen een iets andere snelheid dan normaal. Na drie potjes van 45 minuten hebben alle tennissers in het clubhuis van LTC Zutphen zich weer helemaal kunnen opwarmen aan warme dranken en heerlijke versnaperingen. Wie de volgende editie mee wil doen, kan mailen naar cczutphen@gmail.com


Judoka's Zutphen geplaatst voor NK

ZUTPHEN - Zaterdag tijdens de district Kampioenschappen -15 jaar hebben Bryan van Zijtveld en Capu Lamers van Judo Zutphen zich geplaatst voor het NK over 3 weken in Leek. Bryan verloor alleen de finale en werd knap tweede. Capu Lamers verloor alleen zijn eerste partij en kwam via de verliezersronde goed terug en won het brons. Viggo Ganzevles was ook supergoed bezig maar verloor zijn laatste partij van maatje Capu en werd toch nog knap vijfde.


WSV tweede op NK jazzdans

WARSNVELD - Afgelopen zaterdag deden de twee selectiegroepen van de jazzdancemeiden van WSV mee met voorronde van het NK jazzdans in Almelo. Onder leiding van juf Grietje behaalden de oudste meiden een prachtige tweede plek. De jongste meiden hebben eveneens een mooie prestatie geleverd en eindigden op een elfde plek. Een topdag voor de meiden en juf Grietje van den Hof.


Groot scoreverschil bij Hanzestars

ZUTPHEN - Afgelopen weekend gingen de basketballers van Hanze Stars weer vol aan de bak. De meeste wedstrijden kenden een duidelijk verschil.

Zo speelde de U18 team van Hanze Stars tegen Rebound '73 en beide hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten in de competitie. De eindstand kwam op 62-64. Ook bij de U16 ging de winst naar de tegenstander Risne Stars: 42-36. Zo spannend werd de topper in Wychen tussen de nummers 2 en 3, Wyba en de Heren-1, nooit. Het verschil werd nooit kleiner dan 20 punten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 77-55. Ook de U14-2 en U14-3 moesten een nederlaag incasseren. De U14-2 verloor ruim met 22-63 van The Valley Bucketeers en de U14-3 met 12-55 van de Black Stars.

Goed nieuws kwam er wel uit Rotterdam, waar beide landelijk spelende teams dit weekend naar toe gingen. De tegenstanders van de U14-1 waren letterlijk een maatje te klein: een strijd die eindigde in 23-122. Op zondag was het de beurt aan de U12. Aan het eind stond er een verdiende 40-79 op het scorebord.


Voorbeschouwing FC Zutphen

ZUTPHEN - FC Zutphen treedt zaterdag 24 maart op het eigen sportpark 't Meijerink aan tegen de kampioen van de eerste periode, DETO Twenterand. De mannen uit Vriezenveen hebben tot nu toe 37 punten verzameld, en nemen de derde positie in. De uitwedstrijd ging voor FC Zutphen verloren met 4-0. Er ligt dus wederom een mooie uitdaging voor de Zutphenaren om thuis revanche te nemen. Als deze week Joshua Palm en Niek Bakkerweerd weer aansluiten, betekent dit dat de selectie in de breedte weer een kwaliteitsimpuls ondergaat.

Het tweede elftal deed afgelopen zaterdag heel slechte zaken in Groesbeek bij Achilles "12 door met 3-1 te verliezen. Men verloor daardoor de koppositie aan DZC "68. Zaterdag om 15.30 uur heeft men opnieuw een uit wedstrijd tegen middenmoter FC Eibergen. Winnen zal niet gemakkelijk worden, want de verschillen tussen alle ploegen zijn gering.


WSV overwint De Bevers

WARNSVELD - De wedstrijd tegen de Bevers van afgelopen zaterdag liet zien dat de WSV dames het verzorgde spel op de volley-vloer konden leggen. Ook nu weer werd verwacht dat De Bevers 'bommen' zouden serveren, maar WSV bleef, bij een enkele uitzondering, passend goed overeind waardoor zij aanvallend weer sterk uit de hoek kwamen.

Benthe Wismans had aanvallend een wat mindere dag, maar dat werd geweldig gecompenseerd door het goede spel van de zusjes Luijken. Het midden was degelijk en die combinatie maakte het dat WSV uiteindelijk in de eerste set met 21-25 van kant wisselde. De tweede set was het allemaal nog wat beter en nauwkeuriger. Met name verdedigend was het beter en dat resulteerde in een 17-25. In de derde en vierde set ging zelfs het blokken goed, wat resulteerde in 16-25 en 20-25. In set 4 was er een belangrijke rol weg gelegd voor Daphne Suijkerbuijk. Zij serveerde in drie serve beurten de 15-11 achterstand weg naar een 18-23 voorsprong waarna twee bloks de 0-4 veilig stelde.

Zaterdag komt Sudosa op bezoek bij WSV.