Buitenaanzicht PI Achterhoek
Buitenaanzicht PI Achterhoek DJI

Dagje naar de gevangenis

ZUTPHEN - Vrijwillig naar de gevangenis? Dat kan op zaterdag 21 april in de penitentiaire inrichting (PI) Achterhoek in Zutphen. De gevangenis houdt dan de jaarlijkse open dag. Richard Jansen, teamleider beveiliging in PI Achterhoek. “Onze open dag is altijd in trek. Mensen zijn erg nieuwsgierig om eens te zien wat zich allemaal afspeelt binnen de muren van een gevangenis.” Het is voor het veertiende jaar op rij dat de bajes in Zutphen de deuren opent voor nieuwsgierigen. “Belangstellenden moeten zich wel vooraf aanmelden”, benadrukt Jansen. “Zonder aanmelding is een bezoek aan onze open dag niet mogelijk. Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 7 april door een mail met een kopie van een geldig identiteitsbewijs te sturen.

pi.achterhoek@dji.minjus.nl


Gidsen vertellen over begraafplaats

ZUTPHEN - Op zondag 25 maart houden het IVN Zutphen en de Bomenstichting een wandeling op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Warnsveldseweg in Zutphen. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

De Algemene Begraafplaats is aangelegd in de Engelse landschapsstijl en is bekend om de oude bomen die er staan. Men zou kunnen spreken van een park. Behalve prachtige bomen vinden we er planten die vroeg in het voorjaar bloeien, de zogenaamde stinzenplanten. De begraafplaats kent ook een rijke geschiedenis. Daarover zullen de gidsen zeker meer kunnen vertellen. Vrijwillige bijdrage is welkom.

ktengrotenhuis@kpnmail.nl

0575-471995

www.ivn.nl/afdeling/zutphen


Roparun Popfestival

ZUTPHEN - Het jaarlijks terugkerende Roparun Popfestival zal dit jaar op zaterdag 14 april plaatsvinden van 19.00 tot 01.30 uur bij Fort Bronsbergen. De editie zal geopend worden door de band Boonekamp uit Baak en omgeving en ook de 'Funhouse Pink-tributeband, 'King George' en The Dance Classic Showband zullen hun opwachting maken. Tijdens het wisselen van de bands zorgen de DJ's Hamer en Keanu dat de sfeer behouden blijft. Voorverkoop 5 euro, aan de deur 6 euro. Iedereen werkt belangeloos mee waardoor de volledige opbrengst ten goede komt aan Stichting Roparun.