Basketbalteam RAAD/HO!?! te sterk voor IJssel Dykes

ZUTPHEN - Het mixedteam van RAAD/HO!?! heeft in sporthal De Kei een overwinning behaald op IJssel Dykes uit Deventer. Mondde de vorige wedstrijd nog uit in een gelijkspel, dit keer bleek de thuisspelende ploeg vanaf de eerste minuut duidelijk sterker dan het bezoekende team.

In de eerste periode namen de Zutphense speelsters en spelers door vooral een goed sluitende zoneverdediging al een voorsprong van 12-6. In het tweede kwart van de wedstrijd kon de Deventer ploeg eerst nog tot op vier punten terugkomen, maar had daarna wat pech met scoren waardoor RAAD/HO!?! de voorsprong bij rust kon vergroten tot 19-10. Direct na rust kwam IJssel Dykes met onder meer een fraaie driepunter nogmaals tot op vier punten terug, maar weer was het daarna de hechte verdediging van het Zutphense team dat de gasten het verdere scoren in die periode belette. Zelf kwam RAAD/HO!?! nog vier keer tot scoren en tilde daarmee de score naar 27-15. In het laatste kwart schroefde de thuisploeg het tempo op en had het Deventer team geen antwoord op de soepel lopende aanvallen. Met enkele goed afgewerkte breaks nam RAAD/HO!?! duidelijk afstand en won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 45-21.

WSV door het oog van de naald

WARNSVELD - WSV had na vier weken geen competitie moeite om het nette, verzorgde en gevarieerde aanvalsspel op de vloer te leggen tegen Set Up D2 uit Ootmarsum. Set Up begon furieus aan de wedstrijd. Alleen in de rally's kon WSV naar hartenlust aanvallen, maar in de side-outs had het team moeite om te scoren. Doordat de foutenlast in de serve van Set Up te hoog was aan het einde van de set en WSV het werk goed deed werd het uiteindelijk 25-23 voor WSV.

Set twee was een kopie van de eerste. Set Up met veel serve druk, en de nodige fouten. WSV kwam serverend beter in de wedstrijd en wist blokkerend ook de broodnodige punten te pakken. Bij vlagen was het uitstekend bij WSV, net als voor de competitie pauze: 25-20. De derde set was geheel andere koek. Set Up ging beter spelen en zette ook aanvallend WSV onder druk. WSV wisselde door, maar kwam niet onder de druk vandaan: 17-25. De vierde set werd een ware thriller. WSV leek na een grote voorsprong 9-4 de 3-1 winst te pakken, maar Set Up maakte gebruik van enkele misverstanden aan WSV kant en kwam sterk terug van 11-6 tot 11-11. Beide teams serveerden sterk, hadden hun misverstanden en goede midden aanvallen.. Bij 24-23 had WSV haar eerste wedstrijdpunt. Deze werd teniet gedaan door een goede aanval van Set Up op positie 2. Daarna kwam Set Up op 24-25. Een lange ralley en twee goede serve beurten van WSV, gecombineerd met goed verdedigend werk, zorgde bij WSV voor het bevrijdende laatste punt.

De vreugd van de 3-1 winst was enorm na afloop, zeker na de 29-27 in de vierde set, na een setpunt te hebben achter gestaan bij 24-25. De reeks blijft prachtig met 38 punten uit acht wedstrijden.

BE Quick blijft lang op de been tegen koploper

ZUTPHEN - Ondanks de thuisnederlaag tegen koploper Beekbergen, ging het duel lang gelijk op. In de beginfase had Beekbergen al een enorme kans, maar doelman Lars Metselaar van Be Quick wist dit te voorkomen. Be Quick bleek echter niet onder de indruk. Het bood goed tegenspel en zeker de wijze waarop er hoge druk op de tegenstander werd gezet pakte goed uit. Beekbergen werd continu opgejaagd en daar kon het team maar moeilijk mee omgaan. Grote delen van het spel was Be Quick dan ook de betere ploeg.

Toch was Beekbergen in de 25ste minuut na een corner heel dicht bij de openingstreffer, maar een minuut later was dat het geval aan de andere kant. Een voorzet werd door Mehmet Uludag ineens ingeschoten, maar goalie Jeffrey Wiegers voorkwam een voorsprong door de thuisclub. Tien minuten later leek Be Quick dan toch de leiding te nemen toen Dani Kersten binnen kopte, maar arbiter van Bergen keurde de treffer wegens hands terecht af. Een aantrekkelijke eerste helft werd afgesloten met de brilstand
Kersten bleef in de kleedkamer achter; zijn vervanger was Ananada Pronk.

Kort na de hervatting omspeelde Uludag keeper Wiegers en schoof de bal binnen, maar op advies van de Beekbergen-grensrechter werd het doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de 51ste minuut kreeg de linksback Enzo de Boer van de gasten min of meer vrije doorgang en passeerde met een bekeken boogbal keeper Metselaar, 0-1. Vijf minuten later werd de pot eigenlijk al beslist toen Joeri Denekamp op een vrij simpele wijze 0-2 aantekende. Beekbergen legde wat meer routine op de mat, maar Be Quick was tot dat moment een volwaardige opponent.
Be Quick-coach Stefan Jansen bracht hierna Mark Becks voor Tommie Wijnmaalen in, met de bedoeling om wat meer druk naar voren te brengen. Het ontbrak de thuisploeg in de tweede helft aan druk op de linies zetten. De ruimtes tussen achter- en voorhoede waren veel te groot, waardoor Beekbergen het middenveld in bezit kreeg en het duel ging controleren. Be Quick bleef hard werken, maar de veldbezetting zat resultaat in de weg. Voorts waren de toegekende corners niet zuiver genoeg om gevaar te stichten. Een domper was in de slotfase nog de rode kaart voor Sinan Albayrak, vanwege een overtreding op een tegenstander.

Scheidsrechter: De heer J. van Bergen (Dronten).

Be Quick: Metselaar, Wijnmaalen (58. Becks), Koycu, Krüger, Albayrak, Hurenkamp, Tempelman, Noppen, Uludag, Baig, Kersten (46. Pronk).