Schoolvoetbaltoernooi 2018

ZUTPHEN - Op de woensdagen 4, 11 en 18 april wordt het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer gespeeld op de velden van z.v.v. Be Quick. Alle vijftien Zutphense basisscholen hebben zich aangemeld en zullen met maar liefst 82 teams mee doen. Totaal zullen ruim achthonderd kinderen gaan voetballen.

Evenals vorig jaar zijn ook de kinderen uit de groepen 5 en 6 weer actief. Zij zijn op de laatst dag aan de beurt. Op de twee andere middagen zijn het de jongens- én meisjesteams uit de groepen 7 en 8. Te beginnen op 4 april de groepen 8 en een week later de groepen 7. Op die dag worden ook de finaleronden afgewerkt voor de groepen 7 en 8. Op alle dagen wordt er om 13.00 uur gestart, en op 11 april zal aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaatsvinden.

De beide winnende teams van de groepen 8, krijgen de mogelijkheid om Zutphen te vertegenwoordigen op 9 mei, tijdens de Regiofinale, die in Deventer wordt gespeeld.
De beide winnende teams van de groepen 6, krijgen de mogelijkheid om Zutphen te vertegenwoordigen op 23 mei, tijdens District halve finale.

Hanze Stars sterkste in dubbele derby

ZUTPHEN - Afgelopen weekend speelden de basketballers van de Hanze Stars vijf wedstrijden. De U14 en U12, die beide spelen in de landelijke competities, speelden zaterdag in de Hanzehal hun 'derby' tegen TBG Dragons uit Nijmegen. De spelers kennen elkaar goed van de regiotrainingen waar spelers van beide teams aan deelnemen.

In de eerste wedstrijd van de zaterdag ging de U14-1 het eerste kwart gelijk op met de Dragons, wat leidde tot een score van 15-17 aan het eind van de eerste periode. In het tweede kwart kwamen de Hanze Stars los en was er voor de Dragons geen houden meer aan. Halverwege stond het al 40-18. Pas in het vierde kwart wisten de Nijmegenaren weer vaker te scoren, maar toen was het ruime verschil al gemaakt. Eindstand 85-30, waarmee de Hanze Stars de derde plek in hun competitie weer in handen hebben.

Na de U14 kwamen de U12 in het veld. Deze wedstrijd ging op en neer. Het eerste kwart was voor de Hanze Stars, het tweede voor de Dragons. Bij rust was de stand exact gelijk: 31-31. Ook het derde kwart ging nog gelijk op. In het vierde kwart gaven de Hanze Stars nog een keer vol gas en dat was genoeg om het verschil te maken en ook deze wedstrijd met een overwinning af te sluiten: 75-59.

Driepunters
De Heren-1 van Hanze Stars speelden hun thuiswedstrijd tegen Limit Stars uit Dinxperlo. Hanze Stars kwam goed uit de startblokken en pakte al snel een kleine voorsprong. Dat bleef zo in het tweede kwart. In het derde kwart stond het vizier van de Hanze Stars op scherp: liefst 8 driepunters werden er genoteerd. Limit Stars kon daar maar weinig tegenover zetten. In het vierde kwart kwam de overwinning vervolgens niet meer in gevaar: 79-46.

Naast de drie thuiswedstrijden waren er afgelopen weekend twee uitwedstrijden. De U16 verloor in Dronten van VUAS met 76-40, maar de U14-3 wist de winst mee te nemen uit Nijmegen door Wildcats te verslaan met 28-37.

FC Zutphen gaat op bezoek bij SDVB in Barneveld

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat komende zaterdag 17 maart op bezoek bij SDVB in Barneveld op het prachtige sportpark Norschoten. SDVB neemt een middenmootpositie in met twintig punten uit zestien wedstrijden, maar behaalde uit de laatste zes wedstrijden liefst tien punten. Dat geeft aan dat de ploeg in vorm is. Afgelopen zaterdag werd in een slijtageslag in Kampen bij Go Ahead een belangrijke 1-2 overwinning behaald. Sebastiaan van Kammen maakte met een prachtige vrije trap in de 90ste minuut de 1-2, maar moest in blessuretijd na een opstootje met een rode kaart van het veld verdwijnen. Er wordt fel gestreden door een achttal ploegen om niet op een promotie degradatie plaats terecht te komen. De onderlinge verschillen tussen deze ploegen zijn niet groot.

FC Zutphen zal na de goede wedstrijd tegen koploper Flevo boys de messen moeten slijpen om tegen deze tegenstander minimaal een punt te pakken. De thuiswedstrijd eindigde in 1-1, maar dat was in een wat mindere periode van de mensen uit Barneveld. De tactiek van FC Zutphen, afgelopen zaterdag met een versterkt middenveld, en de wisselwerking met spits Thomas Nijkamp pakte goed uit. En het zou dan ook niet onlogisch zijn met hetzelfde team aan de aftrap te beginnen als afgelopen zaterdag.

Maar als men terugkijkt op de doelpunten, blijkt dat beide keren sprake is van te slap ingrijpen bij balverlies. En dat soort fouten zullen er echt uit moeten. De laatste tien wedstrijden zal er door het gehele team keihard gewerkt moeten worden om in eerste instantie doelpunten te voorkomen. SDVB heeft gekozen voor een 4-4-2 concept, waar men succesvol mee is, met de bekende ruit op het middenveld. FC Zutphen zal daar rekening mee moeten houden.

Er waren zaterdag geen blessures, zodat mag worden verwacht dat er in de samenstelling niet te veel behoeft te worden gewisseld. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Het tweede elftal
Het tweede elftal lijkt samen met DZC te gaan strijden om de titel. Beide ploegen staan samen bovenaan met 5 punten voorsprong op de nummer 3, Den Ham. Het onderlinge duel, met DZC, eindigde zaterdag in 0-0. Komende zaterdag speelt men de uitwedstrijd bij Achilles "12 dat in de onderste regionen verkeert. Dat mag echter niet leiden tot onderschatting, want het elftal kan zich geen puntverlies veroorloven.