Toekomstige functies Witte Vleugel

ZUTPHEN - Twee derdejaars klassen van Saxion Hogeschool brengen deze week in beeld welke functies ondergebracht kunnen worden in de Witte Vleugel van het Oude Stadhuis in Zutphen. De Witte Vleugel wordt op dit moment slechts deels gebruikt.Het college van burgemeester en wethouders wil het 's Gravenhof omtoveren tot een culturele trekpleister. Om deze reden bekijkt de gemeente Zutphen welke functies kansrijk zijn in dit deel van het Oude Stadhuis. Het onderzoek van de studenten is hierbij een eerste stap. Eind van de week presenteren de studenten hun bevindingen.

Welke functies zijn haalbaar in de Witte Vleugel van het Oude Stadhuis in Zutphen? Een ambachtscentrum, een erfgoedcentrum, horeca, een muziekacademie of museum? Donderdag 8 maart presenteren studenten van de opleiding Facilitair Management de mogelijkheden die zij zien. De dagen ervoor gaan zestig studenten aan de slag om dit in beeld te brengen en een exploitatie te maken voor de in hun ogen meest kansrijke invulling van de Witte Vleugel.

Wethouder Rene Sueters, verantwoordelijk voor de herbestemming: "Het is mooi dat we met het onderwijs kunnen samenwerken aan de ontwikkelingen in de stad. We doen dit ook al met de TU Delft in de Nieuwstad. Prachtige vraagstukken voor de studenten en het levert ons kennis en ideeën op."

De uitkomsten worden meegenomen in de uitvraag aan een adviesbureau dat de begeleiding van de werving en selectie van een toekomstige onderneming in de Witte Vleugel voor zijn rekening neemt. Naar verwachting zal een tender uitgeschreven worden, waarbij initiatieven en ondernemingen zich kunnen inschrijven. Na de zomer wil de gemeente Zutphen duidelijkheid hebben over de nieuwe invulling van de vleugel.

De herbestemming van de Witte Vleugel is onderdeel van het project Poort van Zuid