Geen kostendekkende exploitatie

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - Ook zal de uitbreiding ten koste gaan van een deel van de huidige lig- en speelweide, hetgeen in de zomer tot capaciteitsproblemen rond het buitenbad kan leiden. Meer gedetailleerd onderzoek of het uitwerken van een andere recreatieve variant verandert volgens het onderzoeksbureau niets aan de conclusie dat met toevoeging van recreatieve functies het zwembad niet kostendekkend kan worden geëxploiteerd. Het onderzoek naar de mogelijkheden en kosten voor de om- of aanbouw van een recreatiebad werd gedaan naar aanleiding van een motie van de SP op 12 februari jongstleden in de gemeenteraad. Zwembad de IJsselslag in Zutphen is in augustus 2015 geopend en beschikt over drie zwembassins. Door de crisistijd is toen bewust gekozen voor een zwembad is zonder recreatieve functies.


Volledige capaciteit benutten

ZUTPHEN - Ingeborg: "Belangrijk is dat deelnemers te maken hebben met één regiehouder en aanspreekpunt. Dus niet de hokjes bepalen de zorg die iemand nodig heeft, maar de regiehouder houdt zich integraal met die zorg bezig."

Met wat voor soort deelnemers krijgt WIP te maken? Eén van de deelnemers wil zich omscholen en ervaart daarbij weinig begeleiding vanuit Het Plein. De deelnemer heeft veel in huis, maar komt ook uit een burn-out situatie. Belangrijk bij deze persoon is om ook goed te kijken waar deze deelnemer vandaan komt om de herkomst van de burn-outproblemen te kunnen inschatten. Samen met de deelnemer zoekt WIP naar een weg waarbij naast capaciteit en wensen ook de kwetsbaarheden van deze persoon mee worden genomen.
Een andere deelnemer aan WIP is iemand die herstellende is van psychische klachten. Omdat de indicatie van deze persoon stopt en er nog geen duidelijkheid is in welk traject ze terecht komt, gaat WIP samen met haar kijken naar waar de wensen en capaciteiten van de deelnemer liggen. Gert: "Het gaat dus niet alleen om dagbesteding, het traject kan ook richting betaald werk gaan. Wat ons betreft zijn er geen kaders."
Darko vult aan: "Waar vooral ons doel ligt is om mensen zinvol te laten meedoen in de maatschappij met volledige inzet van iemands capaciteit."
Wie op welke manier dan ook is vastgelopen in het sociaal domein of dat denkt te gaan doen, kan zich melden bij Work in Progress. Zie voor meer informatie de website.


www.wipzutphen.nl