Basisvoetbaltraining voor volwassenen op Sportpark ’t Meijerink bij FC. Foto: Hans Bolt
Basisvoetbaltraining voor volwassenen op Sportpark ’t Meijerink bij FC. Foto: Hans Bolt Foto:

Inschrijving Triatlon Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 16 september wordt de Triatlon van Zutphen weer georganiseerd. De start en finish zijn op de Houtwal waarna het gehele parcours rondom en door het centrum van Zutphen gaat. Een prachtige stadstriatlon met een recreatief karakter. Ook dit jaar is er de minitriatlon (1/16), de sprint (1/8) en de estafette (teamverband). De inschrijving start op 15 maart, het aantal deelnemers is gelimiteerd. Inschrijven kan via de website.


www.triatlonzupthen.nl


Sportactiviteiten voor volwassenen

ZUTPHEN - Vanaf woensdag 7 maart vindt er iedere woensdagavond een basisvoetbaltraining voor volwassenen plaats en vanaf vrijdag 9 maart zal iedere vrijdag een sportactiviteit met diverse spelvormen plaatsvinden op Sportcomplex ’t Meijerink bij FC Zutphen.

De basisvoetbaltraining is voor mannen en vrouwen, een pilot tot de zomer. Buurtsportcoach Roel Witteveen verzorgt iedere woensdagavond van 19.45 tot 21.00 uur een basistraining voor alle volwassenen die kennis willen maken met voetbal.

Vanaf vrijdag 9 maart kunnen volwassenen op iedere vrijdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur meedoen aan de Sport Inn op Sportpark 't Meijerink. Buurtsportcoach Robert van Osch is de begeleider van deze Sport Inn en zal tijdens deze buitenactiviteit verschillende spelvormen aan bod laten komen. De intensiteit is passend bij de mogelijkheid van de aanwezigen. Tot en met de zomer is deelnemen gratis.

Voor beide activiteiten geldt dat deelnemers vijf minuten voor aanvang in sportieve kleding klaar dienen te staan voor het clubhuis (onder aan de trap), kleedkamers aanwezig. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, kijk in de agenda op de website. Voor vragen en opmerkingen kan men mailen.


buurtsportcoach@fczutphen.nl

www.fczutphen.nl


Medailles vijfde divisie turnsters SZG

ZUTPHEN - Zaterdag en zondag 3 en 4 maart was het weer de beurt aan de meisjes vijfde divisie voor hun tweede voorwedstrijd turnen, deze keer in Winterswijk. Negentien turnsters van SZG doen mee aan deze wedstrijden in diverse leeftijdscategorieën.

Wedstrijd 1 zaterdag was voor de jeugd 1 meisjes D1 en hier turnden Zsara, Nimue en Lieke. Lieke turnde, ondanks de weinige training ivm een blessure een aardig stabiele wedstrijd in het sterke wedstrijdveld. Zsara kreeg het zilver kreeg omgehangen, Nimue werd 33ste en Lieke 28ste.

Wedstrijd 2 was voor de instappers D1, Ecrin, Nina en Hadassah, de meisjes hadden er echt zichtbaar zin in! Hadassah werd negentiende. Nina werd achtste en Ecrin zevende.

Wedstrijd 3 was de beurt aan de pupillen 2 Mennanda en Laura. Ook bij de pupillen is het deelnemersveld erg sterk en ieder klein foutje telt. Mennanda werd vijftiende, Laura mocht het brons ophalen aan het eind van de wedstrijd.

Wedstrijd 4 deze dag kwamen twee categorieën in actie, Iris, Nina en Michelle bij de pupillen 1 en Rosanne bij de jeugd 2. Rosanne werd vandaag dertiende.
Michelle liet super mooie hoge zwaaien zien aan de hoge legger, helaas had ze bij de lage legger wat vaart teveel. Nina liet een super mooie handstand op balk zien, daar was ook veel op getraind. Iris mocht de gouden medaille laten omhangen.

Zondag ging deze wedstrijd nog even verder met de junioren, Joelle, Muze en Noah in wedstrijd 2. Noah werd vandaag zevende, Muze zeventiende en Joelle zestiende.

En in wedstrijd drie de senioren Lauri en Bente. Bente met een overslag halve draai bij sprong en het derde cijfer op brug werd zij uiteindelijk vijfde. Lauri ging niet helemaal fit de wedstrijd in maar wist toch een negende plaats te noteren vandaag.


Stratenvolleybaltoernooi 2018

EEFDE - Volleybalvereniging VIOS-Eefde organiseert ook dit jaar het stratentoernooi.Dit recreatieve toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 17.00 uur in De Stuw in Eefde.

Naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties op het gezellige toernooi van vorig jaar heeft volleybalvereniging VIOS-Eefde besloten om in 2018 opnieuw een stratenvolleybaltoernooi te organiseren. Ga de strijd aan en sleep samen met je team de felbegeerde wisselbeker binnen!

Een team bestaat uit minimaal zes spelers van 12 jaar en ouder. Sportiviteit is belangrijk, maar gezelligheid en een gemoedelijke sfeer staan voorop. Er mogen maximaal 2 Nevobo-leden in het veld staan.

Daarnaast is er ook aan de jongsten gedacht. De kinderen kunnen zich laten schminken, er staan spelletjes klaar en in de pauze kan er lekker geravot worden in de zaal.

Kosten 15 euro per team. Aanmelden kan tot 18 maart via de website of het inschrijfformulier dat in De Stuw te vinden is.


www.vios-eefde.nl/toernooi